Fynsk danseteater indleder sæsonen med forestilling baseret på duftforskning
"Den velduftende" er titlen på en soloforestilling, hvor dans, duft og musik flyder sammen til en sanseoplevelse.

Danseteater Ingrid Kristensen har ved flere tidligere lejligheder indarbejdet duft i danseforestillinger - bl.a. da danseteatret medvirkede ved to koncerter med Odense Symfoniorkester.

Danseren og koreografen Ingrid Kristensen har "udsat" sit publikum for en række eksperimenter med sansepåvirkninger. Resultaterne af eksperimenter har hun fremlagt på forskellige seminarer - bl.a. på Duftlab på Bramstrup Gods og XXII Festival de Teatro Hispano de Miami.

Tore Asbjerg danser

Det er denne "duftforskning", der ligger til grund for Ingrid Kristensens nye soloværk "Den velduftende", som skal danses af Tore Asbjerg.

I forestillingen, hvor duft og dans optræder som ligeværdige partnere, bliver handlingen koblet sammen med Messias-begrebet.

"Den Velduftende" henviser til Messias, der kan oversættes til "den salvede" eller "den indsmurte".

På Danseteatrets hjemmeside bliver det understreget, at "Den duftende" ikke er "religiøs, men bevæger sig i en fortolkning af den vestlige kristne skabelsesberetning og kredser om det at vise andre vej. Månen, havet, dyret og mennesket indgår som de bærende stemningsbilleder".

Fadervor på aramæisk

Lydsporet til den 22 minutter lange forestilling er komponeret af Anders Vejen Andersen, der også har kreeret lyduniverser til andre af Danseteater Ingrid Kristensens forestillinger: "Mimbre", "The Shadow" og "Metamorfose".

Denne gang har Anders Vejen Andersen optaget flere af lydene i kirkerum i Syrien, Spanien og Danmark. I musikken indgår Fadervor bedt på aramæisk, som sandsynligvis var det sprog Jesus talte.

Søren Skibsted står for scenografi og kostumer, og han arbejder med at indarbejde lyssætningen i danserens dragt, som skal symbolisere elementer fra Skabelsesberetningen.

"Den velduftende" har ur-premiere torsdag kl. 21.30 i forbindelse med Odense Blomsterfestival.

"Den velduftende", Flakhaven, Odense, torsdag kl. 21.30
  • Fyens Stiftstidende