Dommerpanelet er klar


Dommerpanelet er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ORGELKONKURRENCE: Velanskrevne europæiske musikere i juryen
At Odense Internationale Orgelkonkurrence i de senere år har ført en hensygnende tilværelse, er ingen hemmelighed.

Faktisk havde afmatningen bredt sig, så selv dommerpanelet hang i laser. Rygterne om, at Odense Kommune overvejede at fjerne tilskuddet til konkurrencen, havde nemlig fået flere jurymedlemmer til at stille deres "kandidatur" i bero.

Men som nyansat chef for orgelkonkurrencen har Jesper Rosenkilde haft held til at skabe fornyet interesse om foretagendet blandt fremtrædende europæiske organister og pædagoger.

Bine Bryndorf, der er professor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, er fortsat præsident for juryen, men fungerer på nedsat kraft i år, da hun reelt er på barselsorlov, mens konkurrencen foregår.

Juryens vicepræsident er Odenses domorganist, Freddy Samsing, som har været medlem af juryen siden 1994.

Blandt øvrige gengangere er englænderen Simon Preston, som i en årrække var organist ved Westminster Abbey. Han sad i orgeljuryen i 1992.

Tyske Michael Radulesco, der er professor ved universitetet i Wien, var blandt dommerne i 1994, mens Zsigmond Szathmáry fra Ungarn sad i juryen for 14 år siden. Han er professor i Freiburg/Breisgau og som de førnævnte en hyppigt brugt solist.

Nye på holdet er franskmanden Francois Espinasse, der er professor i Bordeaux og organist ved St. Severin Kirken i Paris, og tyskeren Wolfgang Zerer, der er elev af førnævnte Michael Radulescu og professor i Hamborg.

- Vi er meget stolte af at kunne præsentere en så kompetent og velanskreven jury, siger Jesper Rosenkilde og afslører, at han i forbindelse med relanceringen af Odense Internationale Orgelfestival også har fået revideret de regler, juryen voterer efter.

Fire ud af de ni gange orgelkonkurrencen er blevet afholdt har juryen valgt ikke at kåre en vinder, og det har givet konkurrencen et kedeligt ry - ikke mindst blandt publikum. Men sådan er det ikke længere.

- Fremover er det et ufravigeligt krav, at juryen finder en vinder. Og samtidig har vi moderniseret voteringsformen, så den er blevet enklere og mere gennemskuelig, forklarer Jesper Rosenkilde og afslører, at det nye regelsæt er kraftigt inspireret af de regler, der gælder for Carl Nielsen Konkurrencerne.

Flere af dommerne har indvilget i selv at give prøver på deres kunnen, så på de "konkurrence-fri" dage kan man gå til koncert med Francois Espinasse, Michael Radulescu, Zsigmond Szathmáry, Wolfgang Zerer og Freddy Samsing.

Odense 10. Internationale Orgel Konkurrence finder sted fra 19. til 27. august.

Dommerpanelet er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce