April indledes med dansk-spansk fernisering - og begge kunstnere er til stede

"Natur-tro" hedder udstillingen, der åbner 1. april i galleriet i Ny Vestergade i Odense. Men hvad er naturtro? Og hvorfor forbinde natur og tro? Det er spørgsmålene, som kunstneren Ken Denning arbejder med i tegning, grafik og maleri. Han har igennem hele sit kunstneriske virke brugt naturen som inspirationskilde og tager ofte udgangspunkt i landskabet, enten der hvor han bor, eller de fremmede landskaber som han møder på sine mange rejser - senest Island.

Ken Denning har haft mange udstillinger i Danmark, det øvrige Norden, Tyskland og Frankrig og Kina. Han er repræsenteret på Kobberstikssamlingen, Vejle Kunstmuseum og Kunstmuseet Trapholt, Kolding og nu også hos Galleri Rasmus i Odense.

Sammen med Ken Denning udstiller spanske Laura Iniesta, der er en markant repræsentant for abstrakt ekspressionisme. Hun er født og opvokset i Barcelona, hvor hun også havde sin første udstilling, men ellers har hun i en lang periode boet, arbejdet og udstillet i Amerika - den abstrakte ekspressionismes højborg, som det lyder frs galleriet.

Længslen efter Middelhavet bragte hende tilbage til Barcelona, og hun arbejder nu med en spontan og følelsesladet malemåde, der ofte satser på tilfældet og det uovervejede.

Der er fælles fernisering med deltagelse af begge kunstnere fredag 1. april fra 16 - 18 - og det begynder med foredrag om deres kunst.

Værkerne kan ses i galleriet frem til 7. maj.

  • Michael Bager

    Af:

    Uddannet journalist fra DjH, ansat på Fyens Stiftstidende siden 1997 og senest tilknyttet Kultur- og Odense-redaktionen.