Djævlebarberen fra Fleet Street

Preben Kristensen spiller Sweeney Todd, Betty Glosted er hans medsammensvorne Mrs. Lovett, og Stig Rossen har rollen som ærkefjenden dommer Turpin.
Foto: Odense Teater

Djævlebarberen fra Fleet Street

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Preben Kristensen og Stig Rossen medvirker i thrillermusicalen "Sweeney Todd", der har premiere på Odense Teater næste forår.

Scene: Stjernerne står i kø på og bag scenen i Odense Teaters store musicalsatsning, den bloddryppende "Sweeney Todd", der har premiere til april næste år.

Stephen Sondheims 30 år gamle musical blev først kendt i brede kredse med Tim Burtons filmudgave fra 2007, hvor Johnny Depp spillede den dæmoniske hævner fra Fleet Street.

Hvor Burtons film svælger i sorthvide skildringer af ondskab og nærbilleder af floder af blod, lægger Odense-udgaven sig tættere op ad Stephen Sondheims originalmanuskript. Det fortæller teaterchef Kasper Wilton.

- "Sweeney Todd" er meget Dicken’sk i sit udtryk, så selv om historien er barsk og blodig, er den også fuld af humor, understreger Kasper Wilton.

Selv om der er et år til premieren, tør teaterchefen godt love, at der bliver tale om gammeldags gedigent musicalteater i det helt store format med masser af magi.
Den verdenskendte, danske operasanger Stig Fogh Andersen skal instruere
Den verdenskendte, danske operasanger Stig Fogh Andersen skal instruere "Sweeney Todd" på Odense Teater.
Foto: PR

Stjernetenor instruerer

Det er den internationalt anerkende tenor Stig Fogh Andersen, der skal instruere "Sweeney Todd".

I de senere år er han begyndt at markere sig som operainstruktør.

Til maj er der premiere på hans opsætning af Wagners "Tristan og Isolde" på Operaen i København.

- Stig er en kanon instruktør, en fantastisk teatermand og en generøs kunstner, så jeg glæder mig utrolig meget til at se, hvad han får ud af "Sweeney Todd", der jo er i den lettere ende, i forhold til de ting, han plejer at lave, siger Kasper Wilton.

Elsker skurkeroller

Titelrollen bliver spillet af Preben Kristensen, Betty Glosted er hans medsammensvorne Mrs. Lovett og Stig Rossen den magtbegærlige og gennemført onde dommer Turpin.

"Sweeney Todd" er alt andet end en feel good-musical, for alle hovedroller er onde, men Preben Kristensen og Stig Rossen er enige om, at det er skønt at spille skurk.

- Det er mere udfordrende og sjovt at være ond, altså på scenen, smiler Preben Kristensen, der også slog ihjel, da han spillede titelrollen i "The Phantom Of The Opera".

Stig Rossen er også fortrolig med skurkerollen, som han senest fyldte ud, da han spillede den bestialske godsejer i Odense Teaters opsætning af Sebastians musical "Kærlighedens farve" .

- Dommer Turpin er en led satan, en magtens mand, der udnytter andres svaghed på det groveste, siger Stig Rossen, der er begejstret for Sondheims musik, selv om den er "hundesvær at synge":

- Musikken har en dybde, der er næsten uhørt i moderne musicals. Sondheim er en mester i at bruge toner og klange til at tegne bille-der i folks hoveder. Jeg vil anbefale publikum at gøre et lille stykke hjemmearbejde og høre musikken på forhånd. Når man genhø-rer det lidt specielle tonesprog, finder musikken et sted i ens sjæl, hvor den tager pusten fra én og bliver helt magisk, forklarer Stig Rossen.

Djævlebarberen fra Fleet Street

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce