Det lyder som et eventyr


Det lyder som et eventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

P2 og H.C. Andersen er kærestefolk i hele 2005. Lyt med fra fredag kl. 14

Det startede den første dag i 2005 og sådan fortsætter det: H.C. Andersen, hans eventyr og hans verden vil i hele 2005 flyde ud i æteren via Danmarks Radios Program 2.

Således blev det allerførste Andersen-eventyr "Stormen flytter skilt" sendt ud i denne journalists køkken efter kl. 18-radioavisen nytårsdag - lige efter beretninger om endnu større tabstal i Sydøstasiens vandmasser.

Kun H.C. Andersens eventyr kunne lade denne viden fortone sig i nogle minutter, og det gjorde den.

For her gjaldede vinden gennem byens gader i Andersens barndom, hvor butiksskiltene pludselig fortalte noget helt forkert, men meget, meget morsomt om, hvad de forskellige butikker handlede med.

Alle i byen blev sure. Men hvor var det bare godt fortalt af Bent Meiding, og hvor var det altså herligt at forgylde sin egen kartoffelskrælning med denne form for helt ufortjent underholdning. En underholdning, der rækker ud og op over alt, hvad diverse kæmpeshows på tv kan diske op med.

Og underholdningen fortsætter. Hver dag indtil 1. januar 2006 vil man kunne høre gode skuespillere læse op af i alt 160 eventyr. Eventyret varer hver dag fra 5-10 minutter, og det betyder selvfølgelig, at nogle eventyr bliver bidt over i bidder.

Men hvad - der skal vel skrælles kartofler hver dag?

Tolv med radioen

Lørdag kl. 14 er der - igen på P2 - premiere på et månedligt program, som har fået titlen "Tolv med posten" efter et eventyr af samme navn fra 1861.

De 12 udsendelser, som alle sendes fredage kl. 14, handler om de forskellige måneder og årstider i fiktion, dagbøger og rejseskildringer. Hver måned har desuden et særligt tema om en side af H.C. Andersen.

7. januar handler således om H.C. Andersens Odense, fredag 4. februar er det "Proletarbarn eller kongesøn", fredag 4. marts får vi noget at vide om digteren og hans "stedfamilie" Collinerne. Og herefter går det rask af sted over foråret med Jenny Lind, Herregårdene, sangskriveriet, humoren, det sociale (set nedefra), den frygtelige hemmelighed, lykken og endelig fremtiden. Men så er vi også nået helt hen i november med H.C. Andersen på fredagenes P2 flade.

Inden vi slutter er det derfor på sin plads at tilføje, at det ikke er slut endnu.

P2 har i alt programsat 42 selvstændige H.C. Andersen-produktioner i 2005 (udover den daglige eventyroplæsning) - og det er ærlig talt ikke så galt.

Se selv på www.dr.dk/hca, hvor man kan se den eventyrlig årskalender i eventyrdigterens tegn.

Det lyder som et eventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce