Det kvindelige fantom


Det kvindelige fantom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Emmy Rossum er med sin hovedrolle i Joel Schumachers storfilm "The Phantom of The Opera",på vej til at blive Hollywood-stjerne

Jeg sidder i et fly mod Paris. Jeg er taget tidligt af sted og skal hjem igen samme dag. Fem timer skal jeg være i Paris, blot for få minutter med Emmy Rossum. "Hvem er Emmy Rossum", spurgte min nyfundne svenske ven, forretningsmanden ved siden af mig, da jeg fortalte at jeg skulle interviewe en Hollywood- stjerne.

Ja, hvem er egentlig Emmy Rossum? Første gang ,jeg stiftede bekendtskab med hende, var i Clint Eastwoods oscarbelønnede "Mystic River", hvor hun spillede Katie Markum, som bliver myrdet. Mordet bliver hele filmens omdrejningspunkt, og det var det første spæde skridt op i Hollywoods lys for Emmy Rossum.

Rossum har hovedrollen i filmatiseringen af en af alle tiders største musicals, "Phantom of the Opera". Siden 1986 er Andrew Lloyd Webbers værk blevet set af 80 millioner mennesker verden over, og stykket er blevet spillet mere end 65.000 gange i 18 lande. Det er en filmatisering, der passer til Emmy Rossum, for hun har spillet med i et utal af operaer i New York siden hun var syv år.

Katastrofefilm

Selv om Emmy Rossum har taget etage-høje sko på, da hun kommer ind ad døren til journalisterne på Hotel Majéstic, er hun mindre, end jeg troede. Hendes elegance bliver et kort sekund forvandlet til klovneri, da hun er ved at vælte i de højhælede sko, men hun redder situationen ved at speedsnakke og smile lidt.

Rossum fik sit mini-gennembrud med en rolle i den stort opsatte katastrofefilm "The Day After Tomorrow".

- Jeg gik til en ganske almindelig prøve og fik rollen. Jeg tror, instruktør Roland Emmerich godt kunne lide, at jeg var vant til at arbejde meget med karakterer i mindre produktioner, forklarer den 18-årige Rossum, som er stærkt sminket, så hun næsten ligner en dukke, men virker velopdragen, imødekommende og sød.

- Det var det største. Før havde jeg kun lavet små uafhængige produktioner

Stærk karakter

"Phantom of the Opera" er på nogle punkter som "The Day After Tomorrow".

- Det er et stort syn. Der er store kulisser og kostumer, men samtidig er der en karakte i centrum, som tænker med hjertet, siger Rossum.

Det er denne rolle som Christine Daae, Emmy Rossum spiller. Christine Daae er en stærk karakter. Hun er korpigen, der pludselig befinder sig i spotlightet i et stort operastykke, efter at hovedrolleindehaveren Carlotta, spillet af Minnie Driver, i raseri forlader stykket. Christines stemme fortryller både publikum og Fantomet, der med sit vansirede ansigt hjemsøger katakomberne under Paris' Opera Populaire.

Fantomet forelsker sig i Christine og beslutter sig for med alle sine musikalske midler at gøre hende til operaens nye stjerne, men da Christine falder for Operaens unge velgører Vicomte Raoul de Chagny, kommer det til et skæbnesvangert opgør i de skumle grotter under operaen.

- Jeg tror ikke, der er én eneste i verden, der ikke kan identificere sig med at være forelsket eller føle, at der ikke er nogen, som elsker én.", forklarer Rossum og pointerer, hvor vigtigt det er for hende at spille en karakter, som publikum kan identificere sig med på et følelsesmæssigt plan.

Efter at have slået sit navn fast på det overbefolkede stjernekort i Hollywood i "Mystic River", "The Day after Tomorrow" og "The Phantom of The Opera" skulle vejen være banet for den unge skuespillerinde, men hun har selv andre planer:

- Jeg skal tilbage til college og tage nogle flere kurser for det er meget vigtigt for mig.

Med den overraskende melding sætter jeg atter kursen mod Danmark.Og mon ikke min svenske ven nok skal lære navnet Emmy Rossum at kende alligevel.

Anmeldelse af "Phantom of the Opera" på side 6-7

Det kvindelige fantom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce