Avantgardekunstner, pokkers godt pålæg og en enkelt Oscarfilm: Her er kulturredaktionens anbefalinger til gode kulturoplevelser i weekenden.

Lane Lind som Gertrude Stein: Jeg har fulgt skuespilleren Lane Lind i 45 år. Jeg har grinet og grædt med hende som Ado Annie i ”Oklahoma”, Sarah Brown i ”Guys and Dolls”, Maggie i ”Kat på et varmt bliktag” og Martha i ”Hvem er bange for Virginia Woolf?”. Naturligvis skal hun markere sit 50-års jubilæum ved at spille den uforlignelige, utålelige, fascinerende, kompromisløse, amerikanske forfatter Gertrude Stein, hvis hjem i Paris blev mødested for avantgardekunstnere som Picasso og Matisse. Det kan kun blive godt. Korinth Kulturhus, lørdag kl. 19.30

Vin og pokkers godt pålæg: Gastroteket byder på en femstjernet oplevelse med fine råvarer i et rustikt, men præcist køkken til fornuftige priser. Stemningen er både hip, uformel og ganske ukrukket. En fin nyskabelse på den odenseanske restaurantscene med blandingen af café, restaurant, vinhandel og charcuteri. Læs anmeldelse i avisen og her på siden fredag.

Oscarvindende journalist-drama: Efter en tur på Gastroteket kunne du passende tage et smut i biografen. Her er der stadig mulighed for at se "Spotlight" som sidste søndag vandt Oscar-statuetten for bedste film. Filmen er baseret på virkelige begivenheder og skildrer, hvordan en gruppe journalister på The Boston Globe afslører pædofili blandt katolske præster i den amerikanske storby. Se din lokale biograf for tider.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.