Designbiennale på Trapholt


Designbiennale på Trapholt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

9. september åbnes der en stor design- og kunsthåndværkbiennale på kunstmuseet Trapholt i Kolding.

Dén dag uddeles også den store biennalepris på 100.000 kroner, og selv om der allerede nu er syv nominerede, er det endnu en hemmelighed, hvem prisen tilfalder.

Det siger guldsmed Ulrik Jungersen fra Odense.

Han har sammen med tekstildesigner Astrid Krogh og arkitekt Karen Kjærgaard udvalgt 90 kunstnere blandt de 240 designere og kunsthåndværkere, der sendte deres arbejder til bedømmelse.

- Biennalen sætter fokus på, hvordan dansk design og kunsthåndværk ser ud lige nu. Og det har været spændende at se de indsendte værkers store mangfoldighed, siger Ulrik Jungersen.

Vi vil have det hele

- I stedet for en lille og elegant udstilling med 25 kunstnere, har vi valgt at satse på 90 kunstnere. Det giver selvfølgelig problemer rent udstillingsmæssigt, men det viser også, at minimalismens tid er ved at få et modspil. Nu vil vi fandeme have det hele på bordet, siger Ulrik Jungersen.

- Vi har længe renset ud overalt. Også i vore hjem, der helst skulle være så enkle som muligt. Det er en askese, som vi måske nu har behov for at gøre oprør imod, siger Ulrik Jungersen, der med belæg i sin gennemgang af omkring 1000 stykker design og kunsthåndværk af allernyeste dato har noget at have sin mening i.

Biennalen, der som navnet siger holdes hvert andet år, er Danmarks eneste tilbagevendende udstilling med særlig fokus på design og kunsthåndværk.

Pejlemærke

- Det er branchens væsentligste pejlemærke for nye udviklinger og trends, og dens mål er at motivere og inspirere til fagets udvikling, siger Ulrik Jungersen.

Design- og kunsthåndværk Biennalen på Trapholt åbner for publikum 10. september og varer til 21. november.

Designbiennale på Trapholt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce