Derfor vandt Donald Trump


Derfor vandt Donald Trump

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er en logisk forklaring på Trumps valgsejr. Den giver denne bog.

Hvordan kunne amerikanerne dog finde på at stemme på en mand som Trump? I varierende ordlyd er det et spørgsmål, der givet blev stillet i masser af danske hjem i dagene efter det amerikanske præsidentvalg for et år siden. Chokket over, at denne halvanløbne forretningsmand med de ekstremistiske meninger imod alle odds og målinger var blevet valgt til præsident, var enorm - og forundringen har stadig ikke fortaget sig.

Denne bog giver forklaringen på amerikanernes valg af Donald Trump. Bogen er så at sige en øjenåbner for alle de danskere, der gennem de seneste år har haft et helt forkert indre billede af USA - en fejlopfattelse, som de danske medier generelt må tage et stort medansvar for.

For eksempel blev den tidligere præsident Barack Obama set som et stort lys herhjemme, især i den første periode, hvor Hillary Clinton også fik positiv presse som en dygtig udenrigsminister. Derimod kom det aldrig rigtig frem, at Obama indenrigspolitisk skuffede millioner af primært lavtuddannede amerikanere, og at lige så mange foragter eller ligefrem hader Clinton-ægteparret.

Grobunden for Donald Trumps succes var altså lagt, og den fik gødning ved, at grundlaget for den amerikanske tilgang til tilværelsen begyndte at skride. Filosofien om lav skat og "klar dig selv" hviler på, at det er nemt at få et job. Det må ikke være en katastrofe at blive fyret.

Men det blev det for masser af amerikanere under Obama. Job "på gulvet" forsvandt, fattigdommen voksede, og middelklassen skrumpede. Der blev lydhørhed for letfattelige paroler som "Amerika first" og en mur ved grænsen til Mexico.

Langkilde og Hyldgaard fortæller denne historie i kraft af forbilledlig klassisk journalistik. Læseren møder en række familier, som i  Obama-årene oplevede en social deroute - vel at mærke nedture, der synes meget svære at vende. Amerikanere, som nu, i en form for afmagt, ser et håb i Trumps bombastiske slagord og enkle løsninger. En prima bog, der giver god besked og klar besked.

Politik

Johannes Langkilde og Rikke Hyldgaard: "Da amerikanerne gik hver til sit"

256 sider, Rosinante

 

 

 

 

Derfor vandt Donald Trump

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce