Der flirtes og musikken spiller

Tenorsaxofonisten Lukas Rande og Nicolai Kornerup på accordeon, gav sammen med deres orkester et nummer for folket, da Odense Folk Festival i går gik i gang.
Foto: Yilmaz Polat

Der flirtes og musikken spiller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Folk Festival er i gang - og fortsætter hele weekenden

De mærkelige instrumenter var fundet frem, musiktraditioner støvet af og skørterne hanket op, da flere hundrede dunkende hjerter i går dansede til åbningen af den 20. Odense Folk Festival.

Med rytmer fra et krydsfelt mellem en hyggelig dødsmesse og en jødisk markedsplads, blev kimen til folk-festivalens blandede roots-bolsjer lagt i gågaderne.

For allerede her kom festivalens genremæssige alsidighed til udtryk, takket være de seks københavnere i Mames Babegenush, der med en zig zagget street parade og finurlig klezmer-musik, en jødisk folk-traditon, forsøgte at blæse den truende regn væk.

Efter et par stop på små værtshuse og musik for måbende gæster, nåede bandet med det mærkelige navn, der er yiddish og betyder »Mors Auberginesalat", frem til Farvergården, hvor der var happenings, der ikke havde så meget med musik at gøre. Og i aftes kastede klezmer-bandet glans over roots-koncerten med topnavnet Valravn og Grow Fins - en aften, hvor stilarterne for alvor flirtede med hinanden.

- Det er en slags guerillafestival, der dukker op fra undergrunden en gang om året, sidste år foregik det i Pumpehuset, og i år er turen kommet til Odense, fortalte formanden for styregruppen Peter Marquard Sejersen inden koncerten.

Den musikalske flirt fortsætter i dag og resten af weekenden - først og fremmest i og omkring Odenses nye kulturelle knudepunkt, Kultur-maskinen.

I dag i Farvergården med bl.a. Fauk og på Kulturmaskinen med Michael Graubæk og Christian Stærke og senere med de Fries & D. Beck. I aften flirtes videre på scenen og i salen på Magasinet - denne gang sørger Basco, Nakaira, Zar og Väsen for de musikalske indslag.

Der flirtes og musikken spiller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce