Den storte maler i Kerteminde


Den storte maler i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Johannes Larsen Museet har modtaget to værker af William H. Johnson.

Kertemindemaleren William H. Johnson (1901-1970) har i flere år været så populær i USA, at det har været meget svært at opdrive værker af ham herhjemme.

I 80’erne rejste amerikanske opkøbere rundt i Danmark og støvsugede landet for værker af Johnson, men nu kan Johannes Larsen Museet i Kerteminde supplere sin samling med yderligere to værker af William H. Johnson.

Troels Malthe Borch, museumsinspektør fortæller, at giveren er Karen Bilby, hvis forældre kendte William H. Johnson, da han boede i Danmark, og dengang købte flere af hans malerier.

- Donationen lyder på yderligere fem-seks værker, som kunstmuseet glæder sig til at modtage.

William Johnson boede i Kerteminde i 1930’erne og vakte opsigt med sin kunst og sin eksotiske herkomst.

Han var sort, og hævdede, at han havde såvel afrikansk som indiansk blod i årerne.

William Johnson var gift med væversken Holcha Krake, der kom fra Kerteminde, og parret boede på Gasværksvej 5 i Kerteminde indtil det i 1938 valgte at flygte til USA på grund af kolde politiske vinde.

Johnson døde i 1970, indlagt på et sindssygehospital på Long Island.

I dag kan en stor del af hans eftertragtede billeder ses på Smithsonian American Art Museum og på andre større amerikanske kunstmuseer.

- Nu har vi flere gode malerier af William Johnson, og med den nye gavmilde donation håber vi snart, at kunne vise en større udstilling med Johnsons kunst, siger Troels Malthe Borch fra museet.

Den storte maler i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce