Den sande historie om al-Qaida


Den sande historie om al-Qaida

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremragende historiefortælling fra amerikansk journalist

Læs!, læs!, læs! Lawrence Wrights helt igennem fremragende biografi om Osama bin Ladens terrororganisation al-Qaida, hvis du på nogen måde er interesseret i en af Vestens mest militante udfordrere i disse år.

I biografien fortæller Wright historien om den årtier lange optakt til angrebene på USA 11. september 2001. Og i løbet af biografien får du revideret dine billeder af galningene fra al-Qaida.

Vidste du f.eks., at Osama bin Ladens koner elsker amerikansk lingeri, mens han selv elsker rideheste? At hans sønner spiller Nintendo-spil? At Taliban-lederen mullah Omar ofte ringede til de amerikanske regeringskontorer for at diskutere den politiske udvikling? At den benhårde egyptiske terrorist Zawahiri i hjemmet blev anset for at være venlig og blid? Og at både hans og Osama bin Ladens børn stort set havde en normal barndom?

Wrights bog er interessant, fordi den forsøger at finde menneskene bag begivenhederne. Den er også flydende, velskrevet og veldokumenteret. Wright, der er journalist på det velansete amerikanske tidsskrift The New Yorker, har interviewet flere end 500 mennesker til biografien, og det kan mærkes. Biografien er konsistent, seriøs og samtidig underholdende og spændende som en kriminalroman.

Et hjertesuk: Det er skidt, at oversætteren ikke kan finde ud af brugen af "hans" og "sin" i sætninger a la "han tog hans hat og gik". Det burde en forlagsredaktør have rettet op på.

Om bogen

Lawrence Wright: "Al Qaida. Vejen til 11. september". Forord af Michael Ulveman. Oversat af Morten Andersen. 512 sider, 349 kroner, People's Press.

Den sande historie om al-Qaida

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce