Den nyvundne kådhed


Den nyvundne kådhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

42-årige Lester Burnham (Kevin Spacey) har ikke en midtvejskrise. Han har bare et kedeligt liv. Et kedeligt job og et kedeligt familieliv med en überdominerende kone, der er utro med en ualmindelig slesk fætter ved navn Buddy, imens hun forsømmer at tilfredsstille gemalens behov, så den klarer han under bruseren ved håndens kraft.

Men da teenagedatteren, som i øvrigt også hader sin far, tager veninden Angela med hjem, tændes der en gnist i Lesters undertrykte væsen.

Snart har han sagt jobbet op, fået arbejde på en burgerbar, købt drømmebilen (1970 Pontiac Firebird), er begyndt at pumpe jern og give konen det glatte lag. Det meste tilsyneladende for Angelas skyld. Men at det har sin pris, når man pludselig rusker op i det søvndyssende, stereotype og de skarpt adskilte liv i det amerikanske forstadsliv, må Lester Burnham snart sande.

"American Beauty" er intet mindre end en forrygende film, der skal ses. Kevin Spacey spiller sig fuldstændig i stykker som Lester Burnham med alt, hvad den kan trække af humor, charme og nyvunden, ungdommelig kådhed. Det gav en Oscar-statuette til Spacey, og i alt fem Oscars til filmen, som desuden talte bedste instruktion og bedste film.

"American Beauty" er en absurd morsom dramakomedie, som prikker og stikker til den amerikanske drøm.

"American Beauty", fredag 12 februar, kl. 21.00 på Kanal 4.

Den nyvundne kådhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce