Den lille by på prærien


Den lille by på prærien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lake Wobegon er en fiktiv by i den amerikanske stat Minnesota, men som læser har man på fornemmelsen, at det liv, der beskrives i Keillors "En stille uge i Lake Wobegon", ligger meget tæt op ad det virkelige liv, som det leves på prærien ude i Midtvesten.

Garrison Keillor har afsluttet sit radioprogram A Prairie Home Companion med fortællinger fra den fiktive by siden 1973, og "En stille uge i Lake Wobegon" er et udvalg på 32 af disse fortællinger. Fortællingerne tager form som en ugentlig nyhedsrapport fra den lille by, som tiden tilsyneladende har glemt, og samtlige historier indledes med ordene "Det har været en stille uge i Lake Wobegon." Herefter følger en kort redegørelse for vejrsituationen og ugens begivenheder, hvorefter Keillor umærkeligt glider over i en fortælling fra svundne tider.

Det er denne fortabelse i fortidens begivenheder og beskrivelsen af de utallige små og store dumheder, som indbyggerne i Lake Wobegon gennem tiden har begået, der gør bogen værd at læse. Keillor fortæller morsomt, med en snert af tør humor, om alt og intet på samme tid.

Essensen bliver et billede af livet i en by, hvis indbyggere bekymrer sig mere om hverdagens små ligegyldigheder end om verdens svindende regnskove, mens der mellem linjerne på skøn og underspillet vis funderes over nogle af tilværelsens store spørgsmål.

Om bogen

Garrison Keillor: "En stille uge i Lake Wobegon", 280 sider, 299 kroner, Gyldendal.

Den lille by på prærien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce