Den forsvundne svinelæderkuffert


Den forsvundne svinelæderkuffert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis man har et kærligt forhold til sine gamle "De fem"-bøger, så vil Bob Evers-serien være et godt sted at finde nyt materiale.

I 1949 skrev den hollandske forfatter Willy van der Heide den første Bob Evers ungdomsbog, og siden er serien vokset til op mod 50 bøger solgt i mere end fem millioner eksemplarer.

Temaet er klassisk: med snarrådighed og eventyrlyst opklarer børnedetektiver, hvad politiet ikke magter. Tekstforfatteren Frank Jonkers og tegneren Hans van Oudenaarden er gået sammen og har skabt det første bind i Bob Evers-serien som tegneserie.

Med en lækker tyk sort streg, der mest af alt giver associationer til tegninger i computerprogrammet Flash, udfolder balladen om en svinelæderkuffert sig for de to drengehelte i serien.

Den ene er den rødhårede og altid småsultne Arie Roos og den anden er den alvorlige spejderdreng-type Jan Prins.

Historien starter med, at de to drenge er i pengenød, fordi Arie Roos har glemt sin pengepung hos sin tante.

På togstationen bliver de passet op af en slesk herre, der tilbyder dem en skilling for at bringe en svinelæderkuffert til en hr. Buikmans i en anden by for ham.

Drengene takker ja, men da de ankommer til hr. Buikmans pensionat bliver kufferten stjålet. Det bliver begyndelsen på en længere krimihistorie, hvor drengene kommer ud for lidt af hvert.

Historien er ikke enestående, men albummet er overordnet set udmærket underholdning. Kaare Gotfredsen

Den forsvundne svinelæderkuffert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce