Debut uden vaklen


Debut uden vaklen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med et gadekryds af R&B, pop og hiphop disker duoen Moses: "Andreas" op med en træfsikker debut-ep, der giver mod på mere

Pop/R&B/Hip hop

Moses: "Andreas" : "Tryghed er støj"

Mødet med Shaka Loveless satte skub i duoen bestående af Andreas Odbjerg og Moses Fiellau, der med debut-ep'en "Tryghed er støj" træder ind på den danske musikscene uden vaklen. Udover Shaka har også Birk Nevel og Xander Linnet en finger med i spillet, og resultatet er en krystalklar kurs mod et bastant miks af pop, R&B og hiphop - krydret med indspark fra den elektroniske musiks effekter.

Man skal være totalt blottet for musikalsk sans, hvis ikke man nynner bare en smule med på "Juveler", som også P3 har fået øjnene - eller rettere ørerne - op for. Med en markant melodi og sikre, fængende fraseringer fra Odbjergs fløjlsbløde stemme, der også turnerer træfsikkert i de højere registre, tilgiver man duoens lyrik, når den indimellem tangerer det banale.

Vokal gavflab begejstrer

Også åbningsnummeret "Vi kan gå op" består med bravur med lækker, blød bas, der pulserer under Odbjergs lyse vokal. Både her og på "Ved vi vil det samme" begejstrer den vokale gavflab, mens Fiellau sørger for beats og bund med en mosaik af sitrende synth og knitrende effekter.

Den autotune-indsvøbte "Sig farvel" trækker derimod ned i helhedsindtrykket. Det er mig ubegribeligt, hvorfor duoen tyer til denne modedille af en effekt, når Odbjergs følsomme vokal kan stå så rent og smukt som på den efterfølgende "Når mørket falder".

Moses: "Andreas" viser i glimt et potentiale, der endnu ikke indfries på denne ep. Alligevel skal duoen have cadeau for introduktionen og det indtryk, de formår at gøre på blot 21 minutter. Der er ingen tvivl om, at de har fundet fodfæste og har mere at byde på end popmusikkens store sværm af døgnfluer.

Moses: "Andreas": "Tryghed er støj", Nordic Music Society

Af Lars Krejberg

lakl@fyens.dk

Debut uden vaklen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce