Debut med gods og idé


Debut med gods og idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kiki Brandt brillerede med kæde af arier

Programmet til Kiki Brandts debutkoncert var bare et enkelt ark med en stribe sangtitler og komponistnavne. Ingen tekster eller forklaringer; men gennem den lange kæde af sange og arier - 14 i alt - gav Kiki Brandt en original skildring af kvinden, som gradvis bevæger sig fra jublende glæde til tvivl og sorg for at ende helt inde i vanviddet. Derved fik koncertens mange numre en fint motiveret sammenhæng.

Kiki Brandt er en moderne debutant, som har gjort sine erfaringer i mange forskellige genrer. Den timelange koncert fremførte hun non-stop, i et langt forløb, med en ubesværet lys og sikker stemmeklang og selvstændige fortolkninger i det alsidige repertoire.

Fortællingens dramatiske udvikling markerede hun med enkel mimik og gestus, støttet af en diskret lyssætning. Magnus Vigilius' stumme mandsperson sværmede foruroligende omkring hende; han rørte hende aldrig og antydede dermed, at han måske ikke var virkelig, men blot en drømmeskikkelse.

Men det var ikke nogen teaterperformance; musikken stod i centrum for Kiki Brandts både scenisk og vokalt sikkert indstuderede præstation, dygtigt og præcist ledsaget af Hanne Bramsen Buhl, klaver, Jesper Sivebæk, guitar og Ronni Kot Wenzell, slagtøj.

Kiki Brandt bevarede fortællingens stigende spændingskurve gennem hele koncerten, straks fra starten: Juilettes "Je veux vivre" af Gounod, som hun fyrede af med en enorm sikkerhed og klarhed i koloraturerne, der gik igen i Donizetti-arien fra "Don Pasquale".

"Den grimme ælling" med Prokofievs musik sang hun på dansk, her var hendes tekstudtale ikke ganske klar - og det er så anmeldelsens dråbe malurt.

Kiki Brandts store talent for at karakterisere og formidle en stemning gjorde koncertens sidste halvdel til aftenens højdramatiske klimaks med Poul Ruders' "Pestilence-Songs" med guitar og Tan Duns "Silk Road" med slagtøj.

Med Richard Strauss' "Ophelia-lieder" dykkede Kiki Brandt helt ind i vanviddet. En betagende afslutning, som gav debutanten et velfortjent vedholdende bifald i den propfulde sal.

Om koncerten

Det Fynske Musikkonservatorium, onsdag: Sopranen Kiki Brandts debutkoncert.

Debut med gods og idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce