ANMELDELSE: Fynske Funkstar De Luxe album-debuterer i fornem stil
HOUSE"Funkstar De Luxe"(*)(*)(*)(*)(*)(*)

- Med teknologien i dag kan man gøre næsten alt. Og producere er folk, der ikke tænker på musik som udelukkende akkorder og instrumenter. Vi ser det som universer, som lydlandskaber. Du kan kalde mig lyddesigner. Og vel også kunstner, mener jeg. Vi finder andre udtryksformer.

Sådan beskrev Martin Ottesen alias Funkstar De Luxe i december sidste år sin rolle, da Stiftstidendes Rikke Hyldgaard interviewede ham.

Fra total anonymitet havde han netop hittet med en remixet udgave af Bob Marleys "Sun Is Shining".

Et nummer der siden indbragte ham en World Music Award for det bedst sælgende reggae-nummer i 1999.

Siden har succes'en klæbet til Funkstar De Luxes navn i takt med remix af blandt andet Laid Backs "Sunshine Reggae".

Og solen bliver tilsyneladende ved med at skinne over Kerteminde-drengen, der for længst har skiftet Kerteminde og Fyn ud med København og resten af verden.

For Funkstar De Luxe har allerede bevæget sig op i den internationale klasse af producere og remixere, der flere steder i udlandet nyder lige så stor anerkendelse som de mere traditionelle musikere og solister.

Og Ottesen fortjener masser af anerkendelse.

For debutalbummet, der kommer på gaden i dag, som det første sted i verden, er en sublim opvisning i melodisk og funky house.

Og præcis som de store kollegaers er Ottesens album så helstøbt og gennemsyret afFunkstar De Luxe-lyd, så man næsten glemmer, at det er solister som Bob Marley, Grace Jones, Bob Dylan, Tom Jones og James Brown, der lægger stemmer og melodier til.

Ikke mindst James Brown bliver på nummeret "It's Too Funky In Here" så solidt bakket op, at hans vokal blomstrer op og lever i modsætning til så mange andre af Browns numre, der ofte kører i tomgang.

For tomgang er et fremmedord på albummet, der over 13 numre sætter et hæsblæsende tempo, der kunne kick-starte selv det mest døde dansegulv.

Det er en ren fornøjelse at lægge ører til Laid Backs legesyge techno-finurlighed "White Horse", der har afløst den slidte "Sunshine Reggae".

Og så kan man leve med den ene svipser, med Anita Wards gamle disco-klassiker "Ring My Bell".

Funkstar De Luxe fortjener alle stjerner.
  • fyens.dk