De danske film hitter stort i biograferne


De danske film hitter stort i biograferne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En tredjedel af de solgte biografbilleter er i øjeblikket til en dansk film

Danske film ser ud til at fange biografpublikummet. Efter årets fire første måneder har 33 procent af biografbilletterne givet adgang til en dansk film.

Det er et pænt løft i forhold til de tidligere år, hvor de danske film i gennemsnit har haft en markedsandel på 26 procent.

- Hvis vi skulle gøre tallene op nu, så ville vi stå med armene højt hævet over hovedet. I et surt marked, har danske film klaret sig rigtig, rigtig godt, siger andministrerende direktør hos Dansk Filminstitut, Henrik Bo Nielsen.

På nuværende tidspunkt er det solgt 1,7 millioner billetter til danske film.

De fire store

Især er det fire store filmsuccesser, der har trukket folk i biografen. "Frode og de andre rødder", "To verdener", "Tempelriddernes skat III" og ikke mindst "Flammen & Citronen".

Sidstnævnte har indtil videre trukket mere end 630.000 folk i biografen, hvilket gør den til den mest populære danske film siden 2000, hvor "Italiensk for begyndere" blev set af 828.701 publikummer.

Selv om det ser godt ud i øjeblikket, så vil tallet formentlig falde lidt, mener Henrik Bo Nielsen.

- Markedsandelen er dels et spørgsmål om egne fortræffeligheder, men også et sprøgsmål om, hvordan de andre klarer sig, og det er klart, at når "Indiana Jones" og "Kung Fu Panda" og sidst på året "James Bond", så flytter den ikke-danske del af markedet sig.

- Men når vi kigger på præmierekalenderen for resten af året, så er vi fortrøstningfulde, og vi regner da også med et plus på den danske andel, siger Henrik Bo Nielsen.

Tilbage i kalenderen er blandt andet film som Søren Kragh-Jacobsens "Det som ingen ved", der får premiere i juni og Kasper Barfoeds "Kandidaten", Søren Frellesens "Anja & Viktor - I medgang og modgang" og Claus Bjerres "Far til fire - på hjemmebane", der alle får premiere i efteråret.

De danske film hitter stort i biograferne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce