Danske biografer får hjælp til ny teknik


Danske biografer får hjælp til ny teknik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støtteordningen til biograferne er faldet på plads. Biograferne får økonomisk hjælp til at digitalisere.

De danske biografer får nu et tilskud i deres kamp for en digital fremtid. Lokale biografer og biografer med mange europæiske film på plakaten kan hver få én støtteportion på 200.000 kroner til at indkøbe digitalt udstyr.

Landets øvrige biografer får en indirekte støtte, der er baseret på visning af danske film. Hver dansk film udløser 2500 kroner i støtte - højst 200.000 kroner.

DFI er meget tilfredse med aftalen.

- Vi er meget glade for, at vi kan være med til at bevare de lokale biografer. Med støtteordningen kan de på sigt få adgang til de nye film, siger områdedirektør i DFI Steffen Andersen-Møller.

Men selv med aftalen skal biograferne ud at skaffe penge fra kommuner, fonde og deres egen kasse for at få råd til at digitalisere.

Ifølge Steffen Andersen-Møller er de samlede udgifter omkring 500.000 til 600.000 kroner for hver sal.

- Vi håber, at kommunerne bakker op om ordningen, så finansieringen kommer til at hænge sammen, siger han.

På et tidspunkt vil al fremvisning ske digitalt, og så kan de traditionelle 35 mm-kopier, der leveres på gammeldags filmruller, ikke længere bruges.

Kim Pedersen, formand for brancheorganisationen Danske Biografer, har tidligere skønnet, at overgangen for de små og lokale biografer kan koste op mod 30 af landets 119 biografer livet inden for overskuelig fremtid.

- Samlet set er ordningen god for de danske biografer. Vi er fortrøstningsfulde, selv om det kan blive en udfordring for de såkaldte artcinema med flere sale at skaffe pengene, siger Steffen Andersen-Møller.

Støttemidlerne fordeles ved to-tre ansøgningsrunder i 2011 eller 2012.

Med de to ordninger dækkes hele biografmarkedet - både de lokale biografer og biografer med særligt repertoire - dels de øvrige danske biografer.

Danske biografer får hjælp til ny teknik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce