Danske anmeldere roser Triers nye film

Fra højre: Lars von Trier ankom onsdag aften med sin hustru Bente Frøge og skuespillerne Charlotte Gainsbourg og Charlotte Rampling til visningen af Melancholia
Foto: AP Photo/Polfoto

Danske anmeldere roser Triers nye film

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars von Triers "Melancholia", der onsdag havde premiere i Cannes, høster gode anmeldelser i de danske aviser.

"Melancholia" er ikke et mesterværk, men det er bestemt en film langt over middel.

De danske anmeldere tager mere end godt imod Lars von Triers seneste film, "Melancholia", der onsdag blev vist frem på filmfestivalen i Cannes.

Berlingske-anmelder Ebbe Iversen, der giver filmen fem ud af seks stjerner, skriver, at filmen ikke er "helstøbt", men til gengæld er den "uforglemmelig".

- Der er flagrende og flaksende øjeblikke, som irriterer, og der er dybere sammenhænge, som man ikke umiddelbart forstår, hvis de da overhovedet er der.

- Men det ændrer ikke ved, at det underlige skrummel "Melancholia" med sit præg af besynderlig uberegnelighed er et storværk skabt af en frygtløs og visionær instruktør.

Filmen handler både om verdens undergang, en komet ved navn Melancholia er på vej mod jorden, og forholdet mellem to søstre, spillet af henholdsvis Kirsten Dunst og Charlotte Gainsburg.

Og den bliver ligeledes taget imod med en femstjernet anmeldelse i Jyllands-Posten fra anmelder Nanna Frank Rasmussen, der kalder den et "uomgængeligt værk".

Hun skriver, at følelserne i Triers hidtidige film "kan variere fra det betagede til det provokerende, fra det indtagende til det frastødte. Og som oftest balancerer han mellem at servere følelsesmæssig sexchikane og åbenbarende erkendelsesdynamit".

- Det gør han også i "Melancholia", der ikke er lige så stringent som "Antichrist" (Triers foregående film, red), men som til gengæld er mere morsom og mild, på trods af, at han lader verden gå under, skriver hun.

Politikens anmelder kim Skotte kalder filmen "den definitive katastrofefilm" og giver fire ud af seks stjerner.

Han hæfter sig i sin anmeldelse ved de mange smukke billeder, der "understreger, at Lars von Trier er en unik filmfortæller".

- Selv om et nøgentableau med Kirsten Dunst ligner noget fra et gammelt herreblad, så er "Melancholia", når den er bedst, smuk som en nervøs drøm sat i scene med storm fra verdensrummet.

Danske anmeldere roser Triers nye film

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce