Dansk teaterinstruktør overtager norsk teaterscene


Dansk teaterinstruktør overtager norsk teaterscene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kim Bjarke overtager til nytår styringen på Oslo Nye Teater, der skal omlægges til et projektteater.

Den danske teaterprofil Kim Bjarke er blevet ansat af Oslo Kommune til at redde det norske Oslo Nye Teater, der har kæmpet med økonomien i flere år.

Den 54-årige nordjyde skal overtage ansvaret for den kunstneriske linje efter teaterchef Catrine Telle, der går af til årsskiftet.

Ifølge det norske nyhedsbureau NTB har Catrine Telle været meget kritisk over for, at Oslo Kommune i marts besluttede, at Oslo Nye Teater ikke længere skal været et institutionsteater med fast offentlig støtte.

I stedet ønsker kommunen at skabe et projektteater med færre faste ansatte, hvor ressourcerne bestemmes af de forestillinger, der opsættes.

Og Kim Bjarke, der de seneste har været kunstnerisk leder på et andet projektteater - nemlig Nørrebro Teater i København - menes at være den rette mand til jobbet.

- Jeg vil stræbe efter at være en person som med kunstskab, kærlighed og konsekvens kan samle kræfterne om teatret og udstikke en klar kunstnerisk kurs for fremtiden.

- Teatret står over for en omstilling og en forandringsproces, som bliver krævende for alle. Men det er en proces, jeg vil gå ind i med målrettet tålmodighed, siger Kim Bjarke til teatrets hjemmeside.

Selvom han har mere end 28 års erfaring som leder af teater- og tv-projekter i Norden, er det første gang, at Kim Bjarke indgår i et samarbejde med Oslo Nye Teater.

Og det nye bekendtskab glæder teatrets formand, Jan Erik Knarbakk:

- Vi mener, at han har kvaliteter, kompetence og erfaring, som gør ham egnet til at blive den nye kunstneriske leder på Oslo Nye i en spændende omstillingsperiode for teatret, siger formanden på hjemmesiden.

Kim Bjarke har tidligere gjort sit indtog i den norske teaterverden med forestillinger på Nationalteatret, Den Nationale Scene og Det Norske Teater.

Og i Danmark har han foruden Nørrebro Teater haft sin gang på Aalborg Teater og Det Kongelige Teater.

Dansk teaterinstruktør overtager norsk teaterscene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce