Dansk selskab bag Oscar-nomineret kortfilm


Dansk selskab bag Oscar-nomineret kortfilm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

M & M Productions har på 15 år præsteret at få fem kortfilm nomineret til en Oscar. I år sker det med en engelsksproget film, optaget i New York.

Selskabet M & M Productions, der hører hjemme på Amager, har endnu engang bevist, at når det gælder kortfilm, kan selskabet noget, som tager kegler i de rigtige kredse.

Det vil i denne sammenhæng sige de folk i det amerikanske filmakademi, som har noget at skulle have sagt, når det gælder Oscar-statuetterne.

Tirsdag kunne selskabet juble over en Oscar-nominering til kortfilmen "The New Tenants", som er lavet i samarbejde med et amerikansk selskab.

M & M blev stiftet i 1995 og kan nu bryste sig at have lavet fem kortfilm, som er blevet nomineret til en Oscar. En af dem, "Valgaften", blev belønnet med den fornemme statuette i 1999.

Kim Magnusson stiftede M & M Productions sammen med sin far, selskabets nuværende direktør, Tivi Magnusson. Han fortæller, at "The New Tenants" er optaget i New York.

- Med amerikanske skuespillere og en dansk instruktør, Joachim Back. Han bor i New York og har lavet mange reklamefilm derovre, men dette er hans første forsøg i fiktionsgenren, siger Kim Magnusson.

M & M Productions har faktisk lavet filmen én gang tidligere.

Bag manuskriptet står Anders Thomas Jensen, og da "De nye lejere" blev indspillet i 1996, omfattede rollelisten bl.a. Trine Dyrholm, Peter Gantzler og Ulrich Thomsen.

- Men de to film kan slet ikke sammenlignes. Den første varede syv minutter, og siden har vi udviklet idéen. Det er der kommet en ny kortfilm på 22 minutter ud af, forklarer Kim Magnusson.

Dansk selskab bag Oscar-nomineret kortfilm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce