Mange fynske navne nomineret til priser ved Danish Music Awards Folk 2017.

Musik: Fynske musikere flokkes om nomineringerne ved Danish Music Awards Folk 2017. Ikke færre end 11 fynske navne er med på listen over kandidater til priserne, som uddeles i Stakladen i Aarhus 9. marts. Fyn er repræsenteret i fem af prisens ni kategorier, i nogle tilfælde endda med flere kunstnere i hver.

I kategorien Årets Folk Komponist er gruppen Basco en af fem nominerede med albummet "Interesting Times". Basco er også repræsenteret med den svenske strengespiller Ale Carr og violinisten Andreas Tophøj i kategorien Årets Folk Musiker (instrumentalist), og her finder man også den kinesiske guzhengspiller SangKa fra Phønix.

Blandt kandidaterne til prisen Årets Folk Sanger (vokalist) er tre fynboer: Louise Støjberg, som både synger i Zenobia og Louise Støjberg & Martin Rauff, Karen Mose fra Phønix og Helene Blum, Helene Blum & Harald Haugaard Band.

Danish Music Awards Folk kårer også Årets Folk Spillested. Her er både Jam Days i Odense og Folk For Folk i Svendborg nomineret, og i kategorien Årets Folk Udgivelse er også to fynske navne: Habadekuk med "Mollevit" og Basco med "Interesting Times".

Desuden er Mette Kathrine Jensen Stærk sammen med Kristian Bugge (tilsammen Jensen & Bugge), nomineret til Årets Folk Traditionspris. Mette Kathrine Jensen Stærk er desuden medlem af Zenobia.

Danish Music Awards Folk uddeles af organisationen Folk Danmark.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis. Har tidligere redigeret det ugentlige magasin Kultur - set fra Fyn. Skriver også lejlighedsvis klummer i magasinet Base Bolig. Har været nyhedsredaktør for Fyens Stiftstidende og kulturredaktør for de to fynske avisers fælles kulturredaktion. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1985 og inden da på Fyns Amts Avis. Var i en årrække medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Gift og har to voksne børn.