Dagens ret: Spis ungernes kanin

Tine Kortenbach finder foder til sine spisekaniner i haven, og det er ifølge forfatteren en oplagt måde at få klimavenligt kød i husholdningen på.
Foto: Jens Rosenfeldt.

Dagens ret: Spis ungernes kanin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Urban farming-tendens når frem til kæledyrene - forfatter beskriver fænomenet og metoderne

Agronom Tine Kortenbach begyndte sin karriere som kaninavler i Nordvestfyns Kaninavlerforening, og hun er aktuel med en ny bog om spisekaniner, som ligger i tråd med tendensen urban farming.

At man kan holde dyrke grøntsager - eller avle spisekaniner - i sin have til brug i den almindelige husholdning.

Men det kræver faste aftaler med ungerne, lyder det fra forfatteren.

- Jeg kunne heller ikke finde på at servere børnenes Ninus. Hvis man kaster sig ud som urban farmer, skal det være med kaniner, hvor man fra starten har aftalt med familien, at det her går ud på at skabe sundt og klimavenligt kød til middagsbordet, så man ikke knytter sig alt for meget til dem følelsesmæssigt. De skal have et godt liv og en værdig afslutning på det. Når vi har valgt at spise kød, har det konsekvenser, siger Tine Kortenbach.

Hun arbejder som journalist og er uddannet agronom. Hendes bog med titlen "Urban farming med kaniner" er udkommet - faktisk sendte forlaget den på markedet før tid på grund af en overvældende interesse for emnet. .

Urban gardening har været det store buzz-word i de sidste par år, og i 2015 hedder den nyeste trend urban farming. Tine Kortenbach har skrevet den første bog af sin art, og meningen er at hjælpe ganske almindelige familier med at avle kaniner til spisebordet.

- Man behøver ikke eje en bondegård for at holde spise-kaniner. En lille byhave, en terasse eller en stor altan er tilstrækkelig med plads til at forsyne en familie med sundt og velsmagende kaninkød, siger Tine Kortenbach.

Kød fra kaniner er magert og indeholder flere af de vigtige omega-3-fedtsyrer end meget andet kød. Kødet er lyst ligesom kyllingekød og dermed sundere end rødt kød fra firbenede dyr. Kaninkød er også klimavenligt, da kaniner kan leve udelukkende af ukrudt, græs og andre planter.

Bogen udkommer 6. februar og har fået pæn anmeldelse i tidsskriftet for kaninavlere herhjemme.
Bogen udkommer 6. februar og har fået pæn anmeldelse i tidsskriftet for kaninavlere herhjemme.
Foto: Jens Rosenfeldt

Dagens ret: Spis ungernes kanin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce