Da Jeppe blev bjerget

Ole Thestrup er en af den nyere tids mest kendte Jepper. Han medvirker dog ikke i Det Damgårdske Teaterselskabs misbrugsforestilling "Da Jeppe blev bjerget". Akivfoto

Da Jeppe blev bjerget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Temateater med alkoholikere i forestilling om alkoholisme

Scene: I 12 år har Det Damgårdske Teaterselskab rejst rundt med misbrugsforestillingen "Da Jeppe blev Bjerget". Tirsdag 29. september kommer truppen til Assens arrangeret af kommunens Borgerrettet sundhedsfremme og forebyggelse.

Forestillingen spiller i Tobaksgården kl. 13 og 19 med gratis adgang.

Stykket er skabt af forfatter og komponist Yngve Rasmussen, der selv har været i alkoholbehandling og med alkoholikere eller pårørende fra Minesota-center Damgården - bl.a. har skuespilleren Ole Thestrup haft rollen som Jeppe og blev Reumert-nomineret for sin præstation.

Den kendte Holberg-scene har Yngve Rasmussen skrevet om til en nutidig forestilling, der handler om Jeppes sociale deroute dirigeret af hans accelererende alkoholisme og konsekvenserne for familien bestående af konen Pernille, datteren Christina og sønnen Andreas.

Første gang, publikum møder Jeppe er efter en ordentlig druktur og deraf følgende tømmermænd og black-out. Men skønt publikum både bliver vidne til Jeppes surrealistiske indtryk af, hvordan alkoholbehandling foregår i 2015 samt møder familien, der slås med følgerne af Jeppes misbrug , er forestillingen ikke grå hverdagsrealisme, men er underholdende og farvestrålende bygget op som et rockshow med musikalsk inspiration fra slut tresserne og start halvfjerdserne.

Det Damgaardske Teaterselskab har fået væsentlige bidrag til årets turné fra Den A.P. Møllerske Støttefond, Tuborgfondet, Roblonfonden, Østifternes Fond og Jyllandspostens Fond.

Da Jeppe blev bjerget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce