De to søstre Sine og Maria Welander Hansen vandt mandag guld ved DM
for cater- og smørrebrødsjomfruelever, som blev holdt i Messecenter Herning

Det var ikke kun kokke- og tjenerelever, der mandag kæmpede om at blive Danmarks bedste. Søstrene Sine og Maria Welander Hansen, som begge går på Svendborg Erhvervsskole, dystede i kategorien cater- og smørrebrødsjomfruer, og de kom hjem med en guldmedalje om halsen.

- Det var helt fantastisk. Jeg er stadig lidt oppe at køre over det, og har ikke helt fattet det, siger Sine Welander Hansen.

Sine og Maria vandt med en hummerbisque med stegt jomfruhummerhaler, smørstegt rødfisk, kogt kalvespidsbryst på gulerodscreme og en ny fortolkning af den klassiske frikadelle.

- Vi havde trænet meget på forhånd. Normalt er der noget skaldyr og fisk, et regulært stykke kød og noget fars, men vi vidste ikke, hvilke ingredienser vi ville få at arbejde med før aftenen inden, fortæller Sine Welander.

To-i-en-frikadelle

Pigerne serverede en en frikadelle, der bestod af en fin souffléfars i midten omgivet af en grøn porrering, som blev pakket ind i en mere grov og krydret fars.

- Jeg så noget i fjernsynet med Claus Holm (fynsk kok, red.) der lavede noget med kylling og den her fine souffléfars, så det havde jeg øvet mig lidt på. Jeg synes bare ikke, at det var så nemt at se forskel på de to slags fars. Derfor valgte vi at bruge nogle fine grønne porreringe, som vi fyldte souffléfarsen i. Når man så skar i kødbollen kunne man bedre se, at der var en souffléfars indeni, forklarer Sine Welander Hansen.

De to søstre er begge blevet fejret på skolen og på deres respektive elevpladser - Sine er elev i kantinen på Kold College, og Maria er elev på Under Uret i Svendborg.

- Der var klapsalver og gratis morgenmad til alle på skolen, men der bliver også en ceremoni op til påske, hvor vi har en overrækkelse, og hvor en række leverandører får mulighed for at give dem gaver, siger Maria Kejser, som er lærer på Svendborg Erhvervsskole og har været holdleder for de to søstre.

Godt nok, men ikke helt

Falsled Kro og Kold College var også repræsenteret i kokke-konkurrencen, men her blev det kun til en femteplads til Nikolaj Wilhardt og Alexander Johnsen.

- Vi synes egentlig, det gik helt fint, men der var lidt med vores is og så var saucen lidt for tynd, og når konkurrencen er så hård, skal der ikke meget til før man ryger ned, siger Nikolaj Wilhardt.

Kokkekonkurrencen blev vundet af Christian Nurup Carstensen (Restaurant Kul, red.) og Christian Wellendorf (Restaurant Babette). Begge er elever på Kokke- og Tjenerskolen Selandia

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle
2
Se video: To fynske kokkeelever med til DM

Se video: To fynske kokkeelever med til DM