Anmeldelse

Årets forestilling er så absolut en af Cirkus Mascots allerbedste.

Selv om årets forestilling i Cirkus Mascot foregår i nye rammer, idet familien Deleuran forud for denne sæson har investeret i et nyt telt, er meget fortsat ved det gamle. Teltet er nemlig ikke større end det tidligere, og dermed er den tætte autentiske cirkusstemning bevaret. Her er fortsat ikke langt fra de fjerneste bænkerækker til centrum af manegen. På samme måde er der ikke ændret ved, at familien Deleuran og den ukrainske familie Gulyamov/Primachenko udgør grundstammen blandt artisterne.

Men så hører lighederne med de tidligere forestillinger i Cirkus Mascot også op. Dette års forestilling overstråler nemlig de fleste af de tidligere sæsoners.

Deleuran-familien har i år hyret en belgisk artistfamilie Zwart/Honden, som med deres numre klart løfter forestillingen til nye højder. Samtidig er det et modigt valg, da den belgiske familie bidrager med numre, som Deleuran-familien ellers selv plejer at optræde med.

Mor og datter

Den belgiske families kvindelige overhoved, Rafaela Honden, har således i lighed med Marianne Deleuran kastet sin kærlighed på dyr. Rafaela bidrager til årets forestilling med tre numre med tre forskellige dyrearter.Først optræder Rafaela i et morsomt nummer med tinkerhesten Amigo og hunden Indy. Rafaela forsøger at lære de to dyr lidt bordskik, men det hele ender med, at det er dyrene, og ikke mindst Amigo, der jager rundt med Rafaela. Et nummer, der får latteren frem hos små og store blandt tilskuerne.

Senere i forestillingen optræder Rafaela og hendes datter, Latoya Zwart, med en flok papegøjer, der kan spille basketball, køre på løbehjul, cykle på line, vippe og meget mere, og så slutter de af med en forrygende flot dressur med ni store, hvide schweiziske hyrdehunde, som tydeligvis elsker at være i manegen.

Latoya bidrager selv med et særdeles flot rola-rola-nummer, som ellers tidligere har været cirkusdirektør Daniel Deleurans varemærke. Latoya, der optræder på et højt bord, balancerer blandt andet på fire brædder stablet op på gyngende ruller, sjipper og kravler gennem ringe, mens hun holder balancen.

 

Gøgler-stemning bevaret

De belgiske dyrenumre afholder dog ikke Deleuran-familien fra selv at fremføre deres egne dyr. Marianne Deleuran viser således også i år sine canadiske hængebugsvin, Alfred og Luna, som i år også har tilført forestillingen en babygris, der får sin debut i manegen, samt sine puddelhunde, mens Daniel Deleuran også i år tager sig af forestillingens pony-dressur.

Også i år holder klovnen Gulio gang i forestillingen mellem numrene. Sønnen Husik jonglerer med ringe, og datteren Juliya, der fik sin manege-debut sidste år, optræder i år som dukke i et komisk nummer med Gulio, hvor hun viser en imponerende selvkontrol. De evner har hun nok fra sin mor, Tatyana Primachenko, der i år laver akrobatik i en roterende ring, hvorpå der er monteret to stk. hængende tissue ("gardiner").

Nok er teltet nyt, men den ægte gøgler-stemning er bevaret i Cirkus Mascot.

  • fyens.dk