Chimpanser af den rette støbning

Foto: scanbox

Chimpanser af den rette støbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ueventyrlig og slap animationsfilm bringer aberne tilbage i rummet, men er hverken spændende eller sjov

Dyrerigets bedrifter i rumalderen har altid stået i skyggen af menneskets stræben efter stjernerne. Men heldigvis har vi komedier som "Space Chimps" til at minde os om, at de første jordboere i rummet slet ikke var mennesker: Kosmonauthunden Laika kredsede om jorden i Sputnik, og den første amerikaner i rummet var chimpansen Ham, der i modsætning til sin sovjetiske kollega vendte helskindet tilbage til Jorden.

I spillefilmsdebutanten Kirk De Miccos animerede rumeventyr "Space Chimps" vender aberne tilbage til rummet. En værdifuld rumsonde er gået tabt gennem et ormehul, og NASA-videnskabsfolkene har nu kort tid til at få den tilbage. Ellers skæres rumprogrammets bevillinger. Hurtigt sammensættes et særligt hold af banangnaskende astronauter. I spidsen for holdet er Ham III, det ustyrlige barnebarn af Mercury-rumprogrammets berømte chimpanse. Opvokset som cirkusabe, men bestemt af den støbning, der gør en vaskeægte rumabe med ekstra hår på brystet.

Grundlæggende er "Space Chimps" uengagerende rumnonsens. De fleste jokes er variationer over udtrådte narrestreger, og filmens papirtynde plot, hvor tre chimpanser forpurrer despoten Zartogs megalomaniske planer, holdes lige akkurat kørende af et lag af intertekstualitet og spøjse popkultur- og rumalderreferencer. Som i øvrigt har det ene formål at gøre filmen attraktiv for voksenpublikummet, men forfejlet glider over hovedet på den egentlige målgruppe.

Efter en jævn og forudsigelig første halvdel ender "Space Chimps" svævende frit et sted mellem billig, uinspireret computeranimation, flade, rutinerede rumaldergags med instruktøren Kirk De Micco og Robert Moorelands fortabte manuskript, der som nødløsning søger tilflugt i humor rettet til voksenpublikummet.

Børnene vil sikkert se den. Men spring den over til dvd-udgivelsen og brug i stedet ungernes biografbananer på en sjovere og bedre film.

"Space Chimps", amerikansk, 81 minutter, tilladt for alle, men frarådes under 7 år.

Premiere fredag i Biocity og Cinemaxx Rosengaard, Odense.

Chimpanser af den rette støbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce