Chauffør for Bowie:- Han er klart en, man husker

David Bowie på Midtfyns Festival i 1997.
Foto: Peter Leth-Larsen

Chauffør for Bowie:- Han er klart en, man husker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flemming Bo Sørensen var i slutningen af halvfemserne kørselskoordinator for Midtfyn Festivalen. Han hentede David Bowie i lufthavnen i '97 inden koncerten. Et møde, der har sat sig fast i erindringen.

Tom Jones, Jon Bon Jovi og ikke mindst David Bowie er bare nogle af de udenlandske musikere, som Flemming Bo Sørensen har haft fornøjelsen af at fragte rundt i det fynske i slutningen af halvfemserne, da han var kørselskoordinator for Midtfyn Festivalen.

Især mødet med den nu afdøde superstjerne Bowie har sat sig fast hos den tidligere chauffør.

- Det var en sjov tid, og han (David Bowie, red.) er helt klart en af dem, man husker. Jeg mødte ham både, da jeg hentede ham og bag sceneområdet under festivalen. Han var meget i balance og virkede næsten sky. Ikke genert eller reserveret, men han holdt snuden lidt væk, fordi han igennem et helt liv havde lært, hvor hurtigt der kunne opstå overskrifter, fortæller Flemming Bo Sørensen.

Ifølge Flemming Bo Sørensen selv, er han normalt ikke særlig aktiv på avisernes kommentarspor på Facebook, men da han læste en bruger skrive på Fyens.dk, at han havde hørt fra chaufføren, at Bowie var helt væk og ikke klar over, hvilket land, han var i, tillod Flemming Bo Sørensen sig at rette det.

- Det er yderst sjældent, jeg kommenterer på artikler, men den lå lige til højrebenet. Det der med, at han var helt væk passer altså ikke.

Som kørselskoordinator ved Midtfyn Festivalen har Flemming Bo Sørensen kørt med kunstnere som Tom Jones, Jon Bon Jovi - og ikke mindst David Bowie. Privatfoto.
Som kørselskoordinator ved Midtfyn Festivalen har Flemming Bo Sørensen kørt med kunstnere som Tom Jones, Jon Bon Jovi - og ikke mindst David Bowie. Privatfoto.
Foto: Privat

Den rolige Bowie og den vilde Bon Jovi

I sin tid på Midtfyn Festivalen oplevede Flemming Bo Sørensen mange udenlandske kunstnere, der enten havde vanvittige krav til forholdene, eller mødte op i mere eller mindre påvirket tilstand. Det problem var der ikke, da det var Bowie, der skulle entrere festivalens scene.

- Han var yderst rimelig i sine krav, og jeg erindrer ikke, at der faktisk var de store krav fra David Bowie. Han var en af de store stjerner med beskedne krav. Han var i modsætning til andre ikke frembrusende eller besoffen, som jeg vurderede det, fortæller Flemming Bo Sørensen.

I skarp kontrast står Jon Bon Jovis optræden i 1995. Også her var det Flemming bag rattet, og det var en noget anderledes oplevelse, end da Bowie var med i vognen.

- Bon Jovi skulle have alverdens ting. Han var mere fremme i skoene og skidefuld, da han ankom. Det er immervæk samme job, han og Bowie leverede, men på det tidspunkt greb de det hver især anderledes an. Nu var Bowie jo også ældre, siger han.

Selve køreturen med superstjernen foregik stille og roligt med en fåmælt David Bowie ifølge Flemming Bo Sørensen. Oplevelserne med musikerne var meget forskellige alt efter personlighederne. Bon Jovi var krævende, Tom Jones var gemytlig, og David Bowie stille og rolig.

For Flemming Bo Sørensen er det dog klart Bowies musik, der oftest lyttes til af de tre.

- Jeg er mest til Bowie. Han var jo en kamelæon, der kunne lave cd'er i forskellige stilarter og stadig lyde som David Bowie. Det vil der ikke være mange, der kan fremover. Det skinnede altid igennem, at det var ham - uanset stilarten, siger Flemming Bo Sørensen.

Tragisk nyhed - men sjovt tilbageblik

Til dagligt bor Flemming Bo Sørensen nu i Thailand, hvor han blandt andet bygger ferievillaer og tiden som chauffør og kørselskoordinator hos Midtfyn Festivalen langt væk.

Alligevel fik den triste nyhed om musikerens død fik Flemming Bo Sørensen til at tænke tilbage på det, han beskriver, som en sjov tid.

- Det er selvfølgelig en tragisk historie, men når man i dag sidder på den anden side af jorden og tænker tilbage, så er det et meget sjovt minde, der lige popper op, fortæller Flemming Bo Sørensen.

Chauffør for Bowie:- Han er klart en, man husker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce