Cd-anmeldelse

Navnet er lidt småkikset og coveret lidt småkedeligt. Men så er det betryggende, at Fjæstad & Hellemann Bros.' nye plade, "Songs of Jacob Elk", er en ganske okay-lyttevenlig oplevelse.

"Songs of Jacob Elk" er et resultat af et samarbejde mellem sangskriveren Jacob Elk, Bjørn Fjæstad og familien Hellemann, brødrene Jens og Peter, der er både musikere og producere på "Songs of Jacob Elk".

Sangmaterialet er over middel, fire af sangene er endda fængende, "Beat Reality", "The Caveman", "Mr. Paranoia" og ikke mindst "Yippie Kaii Yeaah", hvor sanger Bjørn Fjæstad for alvor viser sine vokale kvaliteter.

Fjæstad har tidligere gjort sig som både skuespiller og komponist - og som sanger i underfundige Baal. Det skinner tydeligt igennem via hans spændende stemme, at Fjæstad har virket på de skrå teaterbrædder. Der siver lidt Bowie ind her og der.

Pladen beskrives i presseskrivelsen som et konceptuelt album med "11 sange om sind og adfærd, følelser og defekter". Følelsen, denne anmelder får, er dog nærmere nogle efterdønninger fra Baal. Så karakteristisk er Bjørn Fjæstads stemme immervæk. Stadig. Derfor trækker han også Jacob Elk sikkert hjem, selv om pladen har visse desorienterede retninger.

Fjæstad & Hellemann Bros.: "Songs of Jacob Elk"

Shine Music

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.