Caribiske pirater rammer guldåre

Johnny Depp er stadig en populær herre i rollen som piraten Jack Sparrow.
Foto: Zuma Press/Polfoto

Caribiske pirater rammer guldåre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjerde film i 'Pirates of the Caribbean'-serien sætter rekord i biografer uden for Nordamerika

Biografgængere verden over kan tilsyneladende ikke få nok af Johnny Depp i rollen som piraten Jack Sparrow. Den fjerde 'Pirates of the Caribbean'-film med titlen 'On Stranger Tides' har haft en forrygende første uge på de store lærreder.

Det globale billetsalg er siden lanceringen allerede oppe på 346,4 millioner dollar, og er dermed den mest indbringende debutfilm nogensinde uden for Nordamerika.

Fra fredag til søndag skønnes filmen, der produceres af Walt Disney-koncernen og er den første i 3D i serien, at have solgt for 90,1 millioner dollar i USA og Canada. Beløbet er en den lave ende af det forventede.

Men billetsalget på de udenlandske markeder overgår til gengæld forventningerne med et salg på 256,3 millioner dollar. Dermed overgår piratfilmen den hidtidige rekord sat af 'Harry Potter and The Half-Blood Prince' i 2009.

Det sammenlagte billetsalg på 346,4 millioner dollar gør filmen til den fjerde mest succesfulde nogensinde.

Harry Potter-filmen fra 2009 topper listen som den mest sete nogensinde i ugen efter lanceringen efterfulgt af 'Spider-Man 3 og den foregående piratfilm 'At World's End'.

Selv om billetsalget i Nordamerika muligvis skuffede en anelse, så er omsætningen den hidtil største i år for en debuterende film, og overgår de 86,2 millioner dollar, som trilleren 'Fast Five' hev hjem i åbningsugen i slutningen af april.

Den nyeste piratfilm kan ikke ligefrem beskyldes for at have overvældet anmelderne. Johnny Depp trækker som altid læsset i rollen som piratkaptajn, og han har denne gang fået den Oscar-vindende spanske stjerne Penelope Cruz som medspiller.

- Ser man på det globale salg, så er filmen en total vinder, siger analytiker Paul Dergarabedian fra Hollywood.com, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Caribiske pirater rammer guldåre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce