Café Stiften og Debatteriet: Kom med bag om Odenses største operaopsætning

Den amerikanske sopran Jennifer Wilson skal synge Brünnhilde i ?Valkyrien? og ?Ragnarok?. Her er hun fotograferet med Odense Symfoniorkester ved en tidligere lejlighed Arkivfoto: Morten Rode

Café Stiften og Debatteriet: Kom med bag om Odenses største operaopsætning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prøverne på Wagners operacyklus "Ringen" er i fuld sving. Det er den største operabegivenhed i Odenses historie, siger Finn Schumacker, musikchef i Odense Symfoniorkester. 1. maj kan abonnenter på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis få et særlig kig bag kulissen.

Stemningen på Odeon er intens for tiden. Dagen lang er Odense Symfoniorkester og operasangere fra ind- og udland travlt optaget af prøver på Wagners legendariske operacyklus "Ringen", og alle sammen arbejder de på at få det sidste på plads, inden alt kan gå op i en højere enhed.

22. maj opføres første del af dramaet.

- Der er en god stemning, for alle er optaget af at få det her kæmpe projekt til at lykkes. Der er rigtig mange detaljer, vi skal have styr på. Odense Symfoniorkester er ikke et operahus, så der er meget organisatorisk og musikalsk, vi gør for første gang på det her niveau, fortæller musikchef Finn Schumacker.

Han kalder Odense Symfoniorkesters opførelse af "Ringen" for den største operabegivenhed i Odenses historie. Den har været flere år undervejs og begyndte som idé hos symfoniorkestrets chefdirigent, Alexander Verdernikov, der fik Finn Schumacker overbevist om, at drømmen skulle føres ud i livet. Nu er der mindre end en måned til, at den 15 timer lange opera i fire afsnit skal opføres to gange.

- Det er enormt spændende. Dels på grund af dimensionerne i Ringen, dels fordi Wagner har tænkt over alle dele af den kunstneriske oplevelse. Han siger jo, at der er et musikalsk aspekt, en tekst og noget visuelt på scenen, og at ingen del er vigtigere end en anden. Det skal ligesom indgå i en symbiose, siger Finn Schumacker.

Besøg i kulissen

Midt i travlheden med prøver og tekniske og kunstneriske udfordringer har Odense Symfoniorkester og Finn Schumacker indvilget i at invitere en gruppe ind i det kunstneriske maskinrum. Det sker i forbindelse med Café Stiften og Debatteriet 1. maj.

- Her vil vi fortælle om, hvad der foregår bag kulisserne. Hvordan man sætter en opera af denne størrelse op, og så vil vi præsentere nogen af sangerne. De vil fortælle om, hvad der er særligt ved Wagner, når man er sanger, og hvad de her enormt lange opsætninger betyder for stemmen og om de fysiske krav, der bliver stillet, siger Finn Schumacker.

Selv vil han komme nærmere ind på, hvorfor det er vigtigt at spille Wagners "Ringen" i Odense netop nu og hvilken kunstnerisk manifestation, der er tale om:

- Vi kommer rundt både på det kunstneriske og det mere praktiske, og hvorfor det er vigtigt at gøre på det her tidspunkt. Det handler om den udvikling, Odense er i nu og har været de seneste år.

Café Stiften og Debatteriet: Kom med bag om Odenses største operaopsætning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce