Byråd udpeger musikudvalg


Byråd udpeger musikudvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medlemmerne af de nye musikudvalg i Odense Kommune kommer på diæter

Byrådspolitikerne i Odense skal i eftermiddag vælge medlemmerne af Odense Musikudvalg, som hvert år fordeler 1,2 millioner kroner til musiklivet.

De lokale græsrødder har udpeget 14 kandidater, og med syv medlemmer i rådet og tre suppleanter kommer byrådspolitikerne til at vælge fire af de 14 fra.

- Vi har indstillet de to kandidater i hver kategori sideordnet, og de er sendt videre til byrådet uden kommentarer - så jeg håber, at politikerne har forstand på at vælge, forklarer det afgående musikråds formand, Ole Buhl.
Musikudvalget bevilger blandt andet tilskud til Odense Internationale Bluesfestival, som har haft besøg af Dr. John. 
 Arkivfoto

Musikudvalget bevilger blandt andet tilskud til Odense Internationale Bluesfestival, som har haft besøg af Dr. John. 
 Arkivfoto
Musikudvalget bevilger blandt andet tilskud til Odense Internationale Bluesfestival, som har haft besøg af Dr. John. Arkivfoto Musikudvalget bevilger blandt andet tilskud til Odense Internationale Bluesfestival, som har haft besøg af Dr. John. Arkivfoto
Foto: Kim Rune/Fyens Stiftstidende

To fra jazzverdenen

På jazzområdet skal politikerne eksempelvis vælge mellem Susanne Følleslev og Niels Christian Resting - aktive i henholdsvis Jazzhus Dexter og Foreningen af Fynske Jazzmusikere.

Ole Buhl har tidligere udtrykt betænkelighed over, at medlemmerne af det kommende musikudvalg nu får penge for arbejdet - mellem 15.000 og 20.000 kroner i diæter om året - da han mener, at arbejdet for musikken må være det afgørende.

Men han glæder sig over, at 25-30 af de aktive musikgræsrødder i Odense i begyndelsen af februar var samlet ved indstillingsmødet.

- Det var nærmest en slags repræsentantskabsmøde, og der er en værdi i, at så mange forskellige mennesker blev sat sammen, siger Ole Buhl.

Grænse på otte år

De syv foreninger blev bedt om at indstille både en mandlig og kvindelig kandidat, da også musikudvalget er underlagt loven om ligestilling. Med de nye regler kan et medlem kun sidde i Odense Musikudvalg i to valgperioder af fire år.

Ole Buhl er selv indstillet fra det gamle Odense Musikudvalg sammen med Morten Hedemann, og Ole Buhl har været aktiv i musikudvalget gennem en snes år. Men den slags er altså slut fra nu, og han ryger måske ud med byrådsmødet i eftermiddag.

- Jeg ved i princippet ikke, om jeg er med. Måske er der nogen byrådsgrupper, som mener, at jeg har siddet her for længe, siger Ole Buhl.

Ud over de nævnte kandidater er Betina Følleslev og Erik Klint indstillet for folk-området, Thomas Aarup og Mikkel West-Nielsen for rock, Yvonne Schouenborg og Robert Holmsted for den klassiske musik, mens Carsten Rungstrøm og Anne Marie Nyborg Jørgensen står for amatørkor, og Anders Mogensen og Peter Hellesøe tegner spillesteder og musikuddannelser.

Byråd udpeger musikudvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce