Byggesjusk for viderekomne

Det er basalt tilfredsstillende at se sit skaberværk vokse, men vi savner variation og udfordring.

Byggesjusk for viderekomne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ambitiøst strategispil slår større by op, end det kan bære.

I dette spil kan du slå dig løs som enevældig bykonge. Du kan rive ned og bygge op, som det passer dig. Glæden ved at skabe en by og se den vokse er kendt af enhver, som har spillet det gamle strategispil Sim City.

Man kan bruge timer på at udstykke grunde, anlægge veje og opføre alskens faciliteter. Det hele finansieres med skatter, men hvis du bliver for grådig med trækprocenten, drukner byen i slum og armod, fordi de gode skatteborgere flytter væk.

Dynamikken er udfordrende og fascinerende, og derfor findes Sim City i et hav af varianter til både computere, tv-spil og mobiltelefoner. Den oprindelige udgave kan sågar spilles gratis på: www.kortlink.dk/749k.
Her er ikke meget liv i gaden. Grafikken virker kold og klinisk.
Her er ikke meget liv i gaden. Grafikken virker kold og klinisk.

Klinisk

Så det er en tung arv, "Cities XL" prøver at løfte. Ved første blik ser det lovende ud - med imposante storbyer, hvor solen spejles smukt i de høje glastårne. Men på andre punkter er grafikken så dårlig, at det bliver helt komisk. Som når man på bedste Sims-maner skal designe sin egen figur, der næsten altid kommer til at ligne en smeltet havenisse. Og når man styrer sin vanskabning rundt i bybilledet, føler man sig næsten som Palle alene i verden.

Storbyen fremstår klinisk og kedelig. Den døde stemning forstærkes af lyden, som ofte er helt fraværende.

Noget af det sjoveste i de gamle Sim City spil var katastroferne. Hvis man ikke kunne få sine bysbørn til at makke ret, kunne man altid slippe en ildebrand eller et jordskælv løs over de utaknemmelige skarn. Denne simple fryd finder man heller ikke i "Cities XL"

Klodset

Behovet for at afreagere melder sig ellers hurtigt, for betjeningen er klodset. Det er svært at skabe noget, der ser lige så tjekket ud som de grydeklare storbyer. Selvfølgelig er her et kursusforløb, men det er kedeligt lavet. Og hvis man alligevel holder ud, bliver man nok skuffet over belønningen på den anden side af spillets stejle indlæringskurve.

Simulationen virker ikke nær så realistisk og udfordrende som Sim City. Muligheden for at spille på nettet er også en skuffelse. Det er fint nok, at man kan udveksle ressourcer med andre deltagere. Men at opkræve et månedligt gebyr for denne mulighed er lige friskt nok.

Det er altså ikke World of Warcraft, vi her har fat i. Selvfølgelig er det frivilligt, om man abonnerer på net-delen, men i forvejen er Cities XL ikke pengene værd.

Byggesjusk for viderekomne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce