Byg din egen zoo


Byg din egen zoo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hyggelig zoo-simulation er for simpel for spil-entusiaster

Som moderne zoo-direktør slipper du ikke med at smække en række betonbure op, hvor dyrene kan vandre frem og tilbage bag tremmerne. Du skal kreere en original og indbydende park, hvor dyrene har det lige så rart som gæsterne.

Til de tobenede skal der investeres i bænke, toiletter, springvand og pølsevogne. Dyrene skal have passende indhegninger og naturlige leveforhold. Du kan frit flytte rundt på bjerge, skove og søer.

Når man spiller helt frit, uden mål og tidsfrister, er det som at lege i en sandkasse. Men man kan også påtage sig forskellige udfordringer - enkeltvis eller i et sammenhængende forløb. Hvis du klarer dig godt, får du med tiden adgang til nye ting og sager, der kan gøre din park endnu smukkere.

Udviklingen tager tid, og derfor er det irriterende, at man ikke kan "spole frem" i spillet. Man bruger for mange minutter på bare at vente, mens pengene strømmer ind. På et tidspunkt blev vi så trætte af det, at vi satte parkens største hanløve ud mellem gæsterne. En enkelt kvinde gav sig til at løbe skrigende frem og tilbage, men de andre gæster reagerede slet ikke. Eksperimentet endte udramatisk, da en dyrepasser bedøvede løven og proppede ham tilbage i fangenskab.

Tynd lyd

Gæsterne taler internationalt vrøvlesprog, og dyrene er for det meste skuffende tavse. Generelt virker lydeffekterne tynde og løsrevne.

Grafikken er bedre. For det meste vises parken i fugleperspektiv, hvor man kan zoome og rotere billedet. Men det er sjovere at bevæge sig rundt på stierne mellem gæsterne. Her kan du give et nap med, hvis der ligger affald og flyder. Du kan også spare en dyrepasser-hyre ved selv at muge ud efter dyrene.

Elefanter, løver, flodheste og aber... De fleste dyr bevæger sig livagtigt, men ellers er grafikken ret udetaljeret. Der er også en del fejl, hvor 3D-figurerne glider ind i hinanden. Men generelt er spillet kulørt og fornøjeligt at se på.

Det største problem er nok, at det hele virker en smule barnligt. Det er ret åbenlyst, hvor dyrene skal placeres, og hvad de skal have at spise. Og man finder hurtigt ud af at sætte den bedste pris på parkens billetter og burgere ("lav", "mellem" eller "høj"). Spillet er for let for de fleste voksne - men samtidig indeholder det så meget engelsk tekst, at det også er uegnet for danske børn.

Det er ærgerligt, at Microsoft ikke ville bekoste en dansk oversættelse. For hvis du køber præmissen, er Zoo Tycoon 2 et ganske hyggeligt familiespil.

Søren Bang Hansen

Byg din egen zoo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce