rock

####€€

The Cult: "Hidden City"

Cooking Vinyl

Jeg er næsten pinligt berørt ved at indrømme, at jeg først begyndte at lytte til The Cult, da bandet skulle optræde på Posten i Odense for fem år siden i 2011. Dengang var gruppen på trapperne med det sublime album "Choice of Weapon", der fik fem stjerner i denne avis.

Helt så overvældende er "Hidden City" ikke, men det tager ikke mange sekunder i selskab med åbningsnummeret "Dark Energy" for at opsnappe, at energien og vildskaben er intakt.

Guitarist Billy Duffy er et ikon, og han er igen altafgørende i forsøget på at brændemærke hver eneste sang med et glohedt riff eller en brandvarm solo.

Hans signaturlyd er lige så signifikant og letgenkendelig som The Edge fra U2 eller Keith Richards fra The Rolling Stones. Lyt bare på "Dance the Night" - et episk rocknummer, som der ikke laves mange af i 2010'erne. Det emmer af testosteron og går formidabelt i spænd med en omgang luftguitar.

Forsanger Ian Astbury er stadig hæst messende som en shaman med magiske kræfter i stemmebåndene. "In Blood" er mesterligt sunget, og 53-årige Astbury må hjertens gerne tage bandet med til Odense igen.

De nye sange er intense og tegner billedet af et band, der ikke nærmer sig pensionsalderen. Sidste nummer, "Sound and "Fury, hvor Astbury akkompagneres betagende af piano og veldoseret trommespil, er en rockballade af høj karat. The Cult er stadig kult.

Simon Staun

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.