Britisk bombardement

Britiske Little Simz havde ikke helt så mange følgere på Posten tirsdag aften, som forhåndsinteressen havde indikeret. Foto: Jens Wognsen
Foto: Jens Wognsen

Britisk bombardement

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den hypede, unge rapper Little Simz vandt beskedent publikums gunst med dedikeret præstation

Koncert

Little Simz

Taget i betragtning, hvor uhyrligt mange opdateringer jeg har modtaget på min Facebook-profil de seneste uger om denne koncert, er det lettere chokerende at træde ind på Posten og erfare, at der står under 40 personer klar, da Little Simz og hendes dj indtager scenen.

Det understreger, at man aldrig skal lade sig forføre og tro, at likes på Facebook kan veksles til koncertbilletter i kursen en til en.

Man kan tydeligt se på 21-årige Simbi Ajikawo fra det nordlige London, at det kræver tilløb at indlede koncerten. Men den ranglede, Nike-klædte kvinde har saftsuseme nosser. Efter en mildest talt nedtrykkende indledning, hvor hun lige skal lande, skifter hun gear. Stædigt, men målrettet, tvinger hun publikum frem mod scenen. Og opfordrer dem insisterende til at give noget energi tilbage til hende.

Den mission lykkes for de nu omkring 60 tilskuere, der både ender med rappe med på hendes vrængende omkvæd med umiskendelig cockney-klang og vifte armene i vejret foran den klejne scene.

Noget på hjerte

Little Simz er først og fremmest rapper, selv om hun også låner fra grime-krukken. Hun er ubetinget en af de bedste kvindelige rappere, jeg har hørt live. Med et sjældent svigtende og skruetvinge-stramt flow. Når hun giver los, er der tale om et sandt britisk ord-bombardement.

Undervejs er det alligevel tydeligt, at der stadig er plads til vokale forbedringer. Ikke mindst, når hun nærmer sig regulær sang. Men det er også et gigantisk spring fra at rappe hjemme i sin lejlighed - som hun fortæller om på sangen "God Bless Mary - til at stå på en scene tirsdag aften i januar i et fremmed land.

Little Simz har udgivet flere ep'er og albummet "A Curious Tale of Trials + Persons", hvorfra samtlige numre luftes. Teksterne på "Persons", "The Lights" og "Tainted" tegner billedet af en moden 21-årig, der har noget på både hjerte og stemmebånd.

Den korte koncert slutter med et ekstatisk hoppende publikum og en storsmilende Little Simz, der helt sikkert kan se frem til mere end 60 tilskuere, hvis hun vender tilbage til Odense.

Om koncerten

Posten, Odense, tirsdag 19. januar: Little Simz

Af Simon Staun

sim@fyens.dk

Britisk bombardement

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce