Bogboom på Fyn: Herre i eget forlag

Forlagsredaktør og ejer af Historia, Jack J. Frederiksen, i kontorets sofa med kulørte puder, der matcher hans udstillingsreoler. I hånden har han den dyreste bog, han endnu har udgivet. En udgivelse, han er særlig stolt af, og som gav presseomtale landet over.
Foto: Nils Svalebøg

Bogboom på Fyn: Herre i eget forlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynske forlag sender bøger ud som aldrig før. Et af forlagene er Historia

De nyeste bøger står til udstilling i kulørte udstillingsreoler - håndbygget til lejligheden i Vestergade - sammen med favoritterne. De bøger, som Jack J. Frederiksen er særlig stolt af at have udgivet. Der er også bøger i stakke på radiatoren og i reolerne.

Jack J. Frederiksen ejer sit eget forlag, som hedder Historia. En enmandsforretning med tilknyttede freelancere.

Han oprettede Historia allerede i 2008, men det var først, da han sagde sit faste job op som lærer på Rudme Friskole i 2012, at der for alvor kom gang i forlaget.

De første år arbejdede han hjemme, men siden marts har han holdt til i et kontor i Vestergade i Odense.

De kulørte udstillingsreoler er lavet af Jack J. Frederiksens far. Bogen af Majbritte Ulrikkeholm er hans største sællert. Den er solgt i over 1500 eksemplarer.
De kulørte udstillingsreoler er lavet af Jack J. Frederiksens far. Bogen af Majbritte Ulrikkeholm er hans største sællert. Den er solgt i over 1500 eksemplarer.
Foto: Nils Svalebøg

Elsker at skrive

Han er sit eget nærmeste selskab de fleste dage - undtagen i perioder, hvor han har en litteraturstuderende praktikant.

- Man skal kunne tage sig sammen, men jeg er meget struktureret og har dårlig samvittighed, når jeg ikke arbejder, siger han, men bedyrer, at arbejdsugen kan holdes på cirka 40 timer, så der er tid til kæresten og sønnen, der blev født i juli.

Jack J. Frederiksen har altid holdt af bøger. Elskede at skrive stile og læserbreve som stort barn. Drømte om at blive journalist. Og har som voksen skrevet flere historiske bøger - blandt andet "Danmarkshistoriens personer"

Han begyndte sin forlagsvirksomhed med at ghostwrite for andre. Blandt andre for en prostitueret, der ville skrive sine erindringer.

- Og stille og roligt begyndte forlaget at vokse.

Da han bliver bedt om at udpege de tre bedste bøger blandt Historias udgivelser i 2015, skal han tænke sig længe om. For han kan stå inde for alle 45, siger han.

Favoritterne

Han ender dog med at udpege krimien "StjerneBos Børn" af Brian Spangård, selvhjælpsbogen mod stress "Bliv ven med dig selv" af Marianne Bunch, hvis førsteoplag på 300 eksemplar var væk efter fjorten dage, og romanen "Effekten af en sommerfugl" af Lise-Lotte Tulin.

I det nye år ser han blandt andet frem til at udgive Odensebogen "Havhesten" af forfatter Vibeke Marx og en erindringsbog af Nyborgs tidligere provst, Niels Carl Lilleør.

Han håber altid på stor succes, men ikke alene for at tjene penge.

- Jeg arbejder med noget, jeg brænder for. Det kan kompensere for meget.

Fakta om Jack J. Frederiksen:

41 år, født og opvokset i Svendborg som efternøler i en søskendeflok på tre. Bosiddende i Odense sammen med kæresten Rikke og deres søn Laurits, der er født 9. juli i år.
Student fra Svendborg Gymnasium, cand. mag i historie og religionsvidenskab fra Syddansk Universitet. Ejer af forlaget Historia.
Når han læser for sjov, læser han krimier og fremhæver norske Jo Nesbø. Mange bøger høres som lydbøger, når han kører på skiferie - typisk i Norge.

Bogboom på Fyn: Herre i eget forlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce