Boganmeldelse

´Bog som skrevet til museumsbutikken på Skagen Museum.

Bøger: En tidlig morgen sparker en dreng sin bold ind i haven til Skagens Museum. Da han henter den, møder der ham et makabert syn: I en presenning ligger en myrdet mand.

Med denne optakt sætter Bent Stenbakken gang i "Mord på museet. En Krøyer krimi", der udnytter al den kolorit, lokaliseringen i Skagen giver. Ved at henlægge begivenhederne til 2005, hvor Krøyers berømte billede "Hip Hip Hurra" var hjemlånt fra Göteborg, bliver der også fyret op under det kunstneriske.

Da politiet træder ind på scenen, viser det sig, at museets videoovervågning har været koblet fra en time om natten. Mordet på journalisten Karl Arnkilde må være sket i det tidsrum, men hvorfor? Kriminalkommissær H.P. Lange og hans assistenter bevæger sig ud i et hændelsesforløb, hvor mangt og meget er på spil.

Ud over heftig erotik i sommerlandet, og hvad den slags kan afstedkomme af jalousi, er der forsøg på at kompensere en vaklende økonomi, hertil personlig forurettelse over at være forbigået ved stillingsbesættelsen som museets direktør. Her spiller Krøyers billede og en tidligere skitse til det en rolle.

Bent Stenbakken jonglerer med de mange bolde på god gammeldags krimi-manér, som læser kan man kun hygge sig, og det vil sikkert også gælde de mange, der nu vil finde bogen i, hvad den er født til: En placering i museumsbutikken på Skagens Museum. Bent Stenbakken: "Mord på museet. En Krøyer krimi", 187 sider, 199,95 kroner, Hovedland 

  • fyens.dk