Børnejury på hårdt arbejde

Det er tredje gang, at Carl Nielsen Konkurrencen har en særlig børnejury. I år består den af 22 musikskoleelever fra Glamsbjerg og Haarby. Her er det 12-årige Sille Nilson (til venstre) og 11-årige Pernille Nielsen, der studerer programmet, inden de skal stemme. FOTO: ROBERT WENGLER

Børnejury på hårdt arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VIOLINER: Emilie og Laila er dommere. Det er spændende og lidt kedeligt

- Det er kedeligt!

Emilie Pedersen, der går i 2. klasse på Dreslette Skole, er først helt kategorisk. Men så trækker hun alligevel i land:

- I hvert tilfælde i starten. Men når man har hørt det samme stykke musik flere gange og begynder at kende det, så bliver det meget sjovere.

Laila Jespersen, der går i 3. g på Vestfyns Gymnasium, kan godt følge Emilies umiddelbare forbehold over jobbet som medlem af børnejuryen i Carl Nielsen Konkurrencen:

- Det er hårdt at skulle lytte til violinmusik i seks timer, men når man har hørt de første par stykker, begynder man at have et sammenligningsgrundlag, og så går der sport i at vurdere de enkelte præstationer, siger Laila, der lige har været til musikeksamen og fik et ni-tal for sin analyse af Mozarts 29. symfoni.

En svær kunst

Laila og Emilie spiller violin, så de ved hvor kompliceret, det er at få fingrene, strengene og buen til at enes.

- Jeg har kun spillet siden sidste sommer, men selv om det er svært, så bliver jeg ved, for jeg synes, at det lyder godt, når man kan, fortæller Emilie, og Laila fortsætter:

- Jeg har spillet i 12 år, og selv om jeg aldrig kommer på højde med dem, vi hører her, så véd jeg godt, hvordan de har det, inden de skal på scenen, siger hun med gys i stemmen.

Modsat voksen-juryen, der skal finde deres vinder blandt de fire finalister, kan børnene vælge at give deres 10.000 kr. til én af de 12 deltagere, der var med i semifinalen. Og Emilie ved godt, hvad hun går efter:

- Jeg kan bedst lide dem, der er sjove at kigge på. Det er dem, der ikke bare spiller godt, men også hopper og danser, så man får lyst til at være med.

Vigtigt med udstråling

Laila giver hende ret i, at udstrålingen er vigtig, for "som musiker er det vigtigt at kunne sælge musikken", som hun siger.

Det er tredje gang børnejuryen er i aktion, og det er bestemt ikke sidste, hvis det står til Inger Krarup, Haarby Musikskoles leder:

- Denne gang er det udelukkende musikskolebørn, der sidder i juryen. De har selv meldt sig og synes, at det er en kæmpe udfordring. Selvfølgelig keder de sig bravt undervejs, men det tror jeg søreme også, at nogle af de voksne gør!

- Men tag endelig ikke fejl: Børnene går op i det med liv og sjæl, for de har en helt konkret opgave, de skal løse: Onsdag aften skal de pinedød finde en vinder. Og nok ser det ud, som om de keder sig, men der er jo ingen, der ved hvilke tanker, der farer igennem deres hoveder undervejs, understreger Inger Krarup.

Børnejury på hårdt arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce