Professionelle skuespillere går om bord i maritimt univers
Tonerne flyder vibrerende fra Liselotte Krogagers legeme.

- Når en sailor, en rigtig sailor, går i land, så ved man aldrig hvad der kan ske, næsten brøler hun, bakket op af Ejnar Gensøe, Kim Henriksen og Ulf Starup på klaver og i matrostøj.

Holdet bag Bogense Sommercabaret er i byen. Fra fredag den 20. juni til 19. juli synger de professionelle skuespillere hver aften kl. 20 (minus søndage) publikum med væk fra Café 44's teatersal og ud på bølgen blå. Forleden inviterede de så pressen til at smugkigge ind ad koøjet til de maritime løjer, de har søsat.

- Vi drages af havet, men der lurer også farer i form af hajer, forlis og lokkende havfruer, lød det fra kapelmester Ulf Strarup, der flød over med poetiske betragtninger på sejlertemaet.

Resten af holdet har også nydt de vide rammer, som årets tema giver.

- Vi er ikke bundet af en bestemt tid, og det giver frihed. Det er skønt at kunne gå fra en stille vise og så knalde ud i et dansktopnummer, mener Kim Henriksen, som ligesom de tre andre skuespillere er uddannet på teaterskolen i Odense.

Friheden afspejler sig i sangvalget, som spænder fra Michael Wiehes vise om andenklassespassagerne på "Titanic" over Osvald Helmuth-sangen om to pilsnere i en snor til det mere moderne i form af et Bee Gees-nummer, der oversat til dansk får titlen "Skibe uden sejl".

De medvirkende og instruktør Ole Møllegaard kender hinanden fra tidligere kabareter i den nordfynske købstad, og det kan mærkes, fortæller de.

- Vi kender hinandens særheder, lidt som ægtefolk, griner Liselotte Krogager, som mener, at også publikum vil få glæde af deres tætte forhold.

- Når vi er frie og har det sjovt, vil publikum kunne mærke det, argumenterer hun.

Allerede nu er der stor interesse fra publikum, fortæller Torben Juul fra Café 44, som står for billetbestillinger til den traditionsrige kabaret.

- Til sammen har vi allerede solgt billetter til fem dage, fortæller han og tilføjer:

- Det er ganske uhørt.

Premiere fredag kl. 20 i Café 44, Adelgade 44, Bogense
  • Fyens Stiftstidende