Livsstilsbøger

Bøger: Livet kan være en udfordrende størrelse, og bogmarkedet vrimler med nye bøger, der giver råd om dit og dat. Svend Brinkmann, der i øjeblikket høster stor opmærksomhed for sin "Gå glip", der er udkommet på Gyldendal, er blot en af mange. Gyldendal har også udgivet "Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte - om hvorfor vejen til det liv, du længes efter, altid går igennem jeres mest fastlåste konflikter" af Jytte Vikkelsøe, der har en Ph.D i socialpsykologi. Og i "Hemmeligheder for en pige", sætter Lotus Turéll fokus på barnets oplevelse af at vokse op med alkohol i hjemmet.

Gyldendal står også bag "Bevæg dit liv - mærk sin krop gennem dans og bevægelse" af Mie Martha Moltke, der driver SoulHouse på Nørrebro, mens Peter Qvortrup Giesling sender os ud i naturen med "Naturen på recept - din mentale sundhed er lige udenfor".

"Manden der så lyset" af Anand Dilvar er en livsbekræftende fortælling, der foreløbig er solgt i 1,8 millioner eksemplarer på verdensplan og ifølge Gyldendal er på vej til at blive en af vor tids spirituelle klassikere. En bog, der vil have os til at kigge nærmere på de overbevisninger, vi lever efter. Hos Gyldendal finder vi også Line Knutzon, der ifølge forlaget begår karaktermord på selvhjælpskulturen med sin "Camille Clouds brevkasse", der udkommer 13. oktober.

"Glæden ved skeden" er den kontante titel på en bog af de to medicinstuderende Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl, der lover læserne besked om alt, vi har brug for at vide om underlivet. Bogen er udkommet på People's Press, der også har udgivet "En fortælling om at være træt" af Anders Haahr Rasmussen. Bogen handler om at lægge livet om og acceptere en krop, der ikke længere står til rådighed for viljen.

"Stilhed i støjens tid", også People's Press, er skrevet af den norske forfatter Erling Kagge og handler om glæden ved at lukke verden ude, mens "Må vi så få ro" er skrevet af Lola Jensen, der giver ideer til mindre støj og flere åndehuller i børns liv. Udkommet på Politikens Forlag.

Børns skolegang er emnet i forældreguiden"Støt dit skolebarn", der er skrevet af lærer Maria Baldus og udkommet på Mellemgaard, mens man kan få hjælp til at håndtere sorgramte børn og unge i "Jeg vil gerne tale om min sorg", der er udkommet på Akademisk Forlag med støtte fra Egmont Fonden.

"Hjernestærk - sådan styrker du din hjerne med motion og træning" er skrevet af den svenske læge Anders Hansen og udkommet på Politiken, der også står bag"Sensemaking - et forsvar for menneskelig intelligens" af Christian Madsbjerg.

Maria Juhl opfordrer til "Lev mere - kæmp mindre", der har fokus på ayurvedisk livsstil, som er en form for alternativ tænkning og behandling brugt inden for hinduismen. Bogen er udkommet på Aronsen. Samme forlag står bag "Når skam bliver til styrke" af Louise Ariesen Rams.

Forfatteren til "Elsk dig selv", psykoterapeut Ilse Sand, er udkommet på forlaget Ammentorp med "Introvert eller særligt sensitiv", mens "Robusthed i praksis" er udkommet på Mindspace og er en introduktion til robusthedsbegrebet skrevet af Malene Mygind og Frans Ørsted Andersen.

"Hverdagspsykologi" af Rebekka Egeland og Carina Poulsen er udkommet på Kristeligt Dagblads Forlag og hjælper os til at stå fast i modgang, mens Mette Korp med sin lille "Lethed i hverdagen" giver små tips til et liv med mindre stress. Er udkommet på Rosinante.

I "Omgivet af idioter" giver den svenske ledelsestræner Thomas Erikson redskaber til at forstå dem, man ikke kan forstå. Bogen er solgt i 80.000 eksemplarer i Sverige og udkommet herhjemme på Hoi Forlag.

Før sommerferien udkom "Fedt eller forbi" af Kaj Therkelsen fra Odense på forlaget Mellemgaard. Forfatteren er lærer og psykolog, og romanen giver et bud på livet efter pensionen. Det kan man også læse om i "Overgange fra arbejdsliv til pension", der er en brugsbog af Sven Erik Henningsen udkommet på Hovedland.

Skulle man få brug for hjælp til ikke blot en indre, men en ydre oprydning, kan man læse "Fru Magnusson rydder op! - kunsten at få orden i et helt livs ting", der er skrevet af Margareta Magnusson. Den udkommer 11. oktober på C& K Forlag.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist og souschef på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis' kulturredaktion. Her beskæftiger jeg mig især med bøger og museer, men indimellem også med teater, film m.m. Jeg har været ansat i Fynske Medier siden 1990 og har blandt andet været redigerende, weekendredaktør, designchef og redaktionschef. Jeg bor i en landsby på Østfyn med mand og børn. Holder af både have og hav.