Bodies for børn


Bodies for børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan man tage børnene med ind og se den omdiskuterede udstilling Bodies, hvor rigtige menneskekroppe udstilles som kunst? Vi gjorde forsøget med to drenge på 9 og 12 år

Skal? Skal ikke? Skal? Skal ikke? Vi havde spurgt til højre og venstre. Diskuteret det både med og uden børnene. Ingen, vi kendte, havde haft børnene med, og svaret blev ved at blafre et sted mellem tjahh, måske og ved ikke. Så. Til sidst tog vi bare af sted og tænkte, at så ville svaret komme til os, når vi stod på trappen til H.C. Andersen Slottet lige på kanten af Tivoli i København.

Svaret blev ja - og akkompagneret af en taskefuld formaninger om, at de endelig bare skulle sige til, hvis de ikke syntes, de ville se mere, entrede min mand og jeg med vores to drenge på 9 og 12 år endelig udstillingen Bodies.

Og det blev et hit. Allerede de første glasmontrer med lårbensknogler og tværsnitsskiver af kranier trak i nysgerrigheden, og det ene "kom og se her" afløste det andet, mens spørgsmålene stod og trippede for at få svar.

Da vi rundede hjørnet til det første rum med de hele menneskekroppe, holdt vi vejret. Ville det være for grænseoverskridende? Uhyggeligt? Ulækkert? Men der var ingen forbehold. "Wau", "Cool" og så helt tæt på for rigtigt at kunne se. Og så stor fnisen over, at også den nøgne penis og tilhørende testikler hang frit fremme, om man så må sige.

Anatomiundervisning for hele billetprisen. Og når mor og far ikke liiige kunne svare på, om det dér var blæren eller en nyre, trådte medicinstuderende kustoder til med svar - og med en ægte hjerne, man måtte røre ved - selvfølgelig behandlet med teknikken plastination ligesom de andre udstillede kropsdele.

Udstillingen er krydret med fakta om alt fra, hvordan lugtesansen fungerer til, hvad det er for en lyd, man hører, når hjertet slår - og findes der egentlig noget sejere end at komme i skole mandag morgen og dupere kammeraterne med viden om, at der i vores krop er 160.000 kilometer blodårer?

PS: Børn er forskellige, og måske vil dit barn reagere anderledes. Men ifølge udstillingens kustoder reagerer langt de fleste børn som vores: Med fascination og videbegærlighed.

Bodies, indtil 30. december 2008, H. C. Andersen Slottet v. Tivoli, H. C. Andersens Boulevard 20, København. www.bodiescopenhagen.dk. Pris: 150 for voksne og 100 for børn.

Bodies for børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce