Bocuse-vinder: Nomineret alle gode gange tre

Rasmus Kofoed vandt guld i Bocuse d'Or, og han imponerer stadig anmelderne i en grad, så han er nomineret i alle hovedkategorier i Årets Ret 2015.

Bocuse-vinder: Nomineret alle gode gange tre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rasmus Kofoed fra Geranium er med i alle tre kategorier ved Årets Ret 2015.

Alle gode gange tre. Sådan kan Rasmus Kofoed fra Geranium sige, da han og Geranium er nomineret i alle tre kategorier ved Årets Ret 2015 på Hotel- og Restaurantskolen i Valby.

Men den tidligere guldvinder fra Bocuse d'Or er oppe mod et hårdt selskab af kolleger med retter på råmælk, fermenteret tomat og indflydelse fra det sydamerikanske køkken.

Den nyeste gourmetrestaurant i København - Taller med køkkenchef Karlos Ponte i spidsen - har vundet anerkendelse hos medlemmerne af Danske Madanmeldere for kombinationen af danske råvarer og venezuelansk køkken i en grad, så restauranten er nomineret i to af konkurrencens tre kategorier.

Medlemmerne af Danske Madanmeldere nominerer i alt fem retter i de tre kategorier Hav og Land foruden Sødt & Ost, og den 20. september sætter dommerpanelet sig til bordet for at smage og vurdere alle retterne på Hotel- og Restaurantskolen inden gallamiddagen for kokke og indbudte gæster om aftenen.

De københavnske restauranter fra Søllerød Kro, til Amass og Noma dominerer kategorien Land, mens køkkenchef Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro i Vestjylland har sikret sig en nominering i Hav med sort hummer i godt selskab med tomat og basilikum.

Også den tidligere Tree Top-køkkenchef Rasmus Munk arbejder med hummer i sin ret i denne kategori, mens køkkenchef Daniel Kruse fra Stammershalle Badehotel på Bornholm er nomineret med en is på råmælk med ærter, grønne jordbær og stikkelsbær i Sødt & Ost, som favner det søde køkken og osteretter.

Ud af 100 retter har medlemmerne af Danske Madanmeldere nomineret 15, og de dokumenterer det høje niveau i dansk gastronomi anno 2015. Retterne spænder fra Nomas nu næsten klassiske tatar med myrer til Rasmus Kofoeds forfinede retter og et sydamerikansk take på danske råvarer, som anmelderne har set det hos den nye knægt i klassen i skikkelse af restauranten Taller.

Alle nominerede restauranter har et højt teknisk niveau i kombination med viljen og evnen til at søge nye grænser, og det er netop, hvad Danske Madanmeldere præmierer med Årets Ret.

Vinderen af hver kategori får en Gericke - et Royal Copenhagen-fad udsmykket af kunstneren Gudrun Hasle i samarbejde med Royal Copenhagen. Ud over de tre hovedpriser kårer dommerpanelet vinderne af en Gericke i kategorierne Bistro, Betjening, Udskænkning og Snack.

Også her får vinderne ligeledes et unika-fad med Gudrun Hasles signatur.

Gudrun Hasle har udsmykket fadene til vinderne af Årets Ret 2015. Hun har tidligere udstillet på Brandts i Odense.
Gudrun Hasle har udsmykket fadene til vinderne af Årets Ret 2015. Hun har tidligere udstillet på Brandts i Odense.
Foto: Peter Leth-Larsen

Bocuse-vinder: Nomineret alle gode gange tre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce