Blom, Buddha og bedetæppet

Claus Ryskjær giver den hele armen som den slimede vækkelsesprædikant Benny Blom, der sælger "tro" i alle afskygninger. Her er buddhismen til salg. foto: Jan Persson

Blom, Buddha og bedetæppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

REVY: Der er bid og vid, skæg og snot i Bakketeltet i år. Cirkus- revyen er i storform

Den politiske revy er vendt tilbage. Med fuld musik og indlagte dansenumre på et niveau, som man skal meget langt tilbage for at have set i den lysegrønne Dyrehave.

Endda uden Ulf Pilgaard i rollerne som dronning Margrethe, Anders Fogh Rasmussen eller Poul Nyrup Rasmussen. Ja, selv Mary Donaldson, nyudnævnt kronprinsesse, glimrer ved sit fravær.

Vi savnede dem heller ikke, for der var rigeligt med skarpladte pistoler rettet mod den siddende, krigsliderlige regering, der som nebengeschäft synes at se det som sin vigtigste opgave at tækkes vælgerne med skattelettelser, forbrugsfest og glade dage. Ih, hvor går det godt, som fruerne fra Strandvejen siger, mens de powershopper for at skaffe ledige i arbejde. En regulær redningsaktion.

Der er hip og hints til miljøfanatikere og miljøignoranter, spindoktorer, der styrer dem der styrer - og bliver ved med det, uanset hvem de er, de truede dyrearter får stemme og lov til at sige et sidste farvel efter en halv million år på kloden, og de som frygter invasionen fra øst efter EU-udvidelsen får en overraskende positiv vinkel serveret på det problem.

Der er saft og kraft, bid og vid i teksterne, der som sædvanlig - for hovedpartens vedkommende - leveres af Kongelig Cirkusrevy-leverandør Carl-Erik Sørensen.

Han har fat i den krasse, giftige pen i en fuldstændig suveræn selv-udlevering af "Mig og min fætter", Niels Ellegaard og Ulf Pilgaard som Søren Krarup og Jesper Langballe, der fra toppen af prædikestolen messer for indførelse af præstestyre i Danmark.

"Hvem kommer styrtende i stimer?, messer Langballe.

"Muslimer", messer Krarup tilbage.

De er fundamentalister, men det er helt i orden at være det, "når bare det, man siger, er sandt". Og sandheden? Den har fætrene patent på.

Suveræne Blom

Eller måske er det Benny Blom, der har det. En pomadiseret vækkelsesprædikant med slimen drivende ned ad kroppen, der sælger "tro".

Hva' vil du ha'? "Luther og lagkage", et bedetæppe med indbyggede knæbeskyttere eller cd'ere med titlerne "Muslim på en 1 time" og "Jøde for begyndere". Er du hurtig følger der en gratis omskæring med.

Benny Blom falbyder alt fra Troens hylder, sågar et liv før døden, og lever varerne ikke op til kundernes tilfredshed, så sælger han naturligvis under sloganet "Fuld tilfredshed eller forhuden tilbage". Og gerne sort. "Ska' det vær' uden moms, så er det Benny Bloms".

Claus Ryskjær folder sig helt ud i denne monolog, Niels Ellegaard gør det i "Luciano", pizzabudet der hudfletter den danske mand og det danske sprog, og Lisbet Dahl er vidunderlig som klimakteriekvinden, der gerne vil befries for al den overgangsalder-snak. "Fordi man ikke kan blive gravid, behøver man ikke være sex-invalid".

Det er stærkt, det er vittigt, og det er relevant. Så når Claus Ryskjær og Ulf Pilgaard i en tårepersende sød og sjov Niels Olsen-tekst fra plejehjemmet synger: "Mon de stadig kan lide os, når vi fylder 84", så lyder svaret:

Ja, det kan vi. Vær sikker på det.

Jørgen Aagaard

Cirkusrevyen 2004: Instruktør: Lisbet Dahl. Kapelmester: James Price. Medvirkende: Lisbet Dahl, Mette K. Madsen, Ulf Pilgaard, Claus Ryskjær og Niels Ellegaard.

Spiller til 28. august.

Blom, Buddha og bedetæppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce