Malte Tellerup, forfatter med fynske rødder, er blandt de 24 nominerede, der kan vinde Blixenprisen 2018. Han er nomineret i kategorien Årets litterære talent for sin roman "Markløs", som er en odyssé gennem Sydvestfyn og et tilsyneladende forladt landskab - og en skilsmisseramt barndom.

Forfatteren er født og opvokset på Fyn og bor nu ved Vemb i Vestjylland. "Markløs", der udkom i februar 2017, var hans romandebut.

De andre to nominerede i kategorien er Liv Nimand Duvå for "Vi er vel helte" og Sophia Handler for "Feberfrihed".

Litteraturprisfesten blev stiftet i 2015 af Dansk Forfatterforening og Danske skønlitterære Forfattere, og i alt uddeles der 11 Blixenpriser - heraf er otte delt i kategorier med tre nominerede i hver. Prisoverrækkelserne sker 25. maj, hvor også årets Aarestrupmedalje uddeles til en fremragende dansk lyriker.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis. Har tidligere redigeret det ugentlige magasin Kultur - set fra Fyn. Skriver også lejlighedsvis klummer i magasinet Base Bolig. Har været nyhedsredaktør for Fyens Stiftstidende og kulturredaktør for de to fynske avisers fælles kulturredaktion. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1985 og inden da på Fyns Amts Avis. Var i en årrække medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Gift og har to voksne børn.