Blandt dødshjul og ninjaer

Der er ikke tre, ikke fire, men fem motorcyklister i døsdhjulet, når de brasilianske dødskørere i Diorios-truppen tager turen rundt i dødshjulet.
Foto: Arena

Blandt dødshjul og ninjaer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cirkus Arenas 2008-forestilling balancerer mellem genbrug og fornyelse

Cirkus

Cirkus Arena

Ingen over og ingen ved siden af cirkusdirektør Benny Berdinos Cirkus Arena. Det viser Berdinos cirkus igen i år, hvor den driftige cirkusmand ellers har rigeligt at se til, eftersom han har udvidet forretningen med et turnerende cirkus i Norge.

Arena har i de seneste mange år været det mest initiativrige og nyskabende blandt de traditionelle danske cirkus, og selv om en del af årets forestilling er genbrug fra foregående sæsoner, er bundniveauet højt.

Årets fornyelser kom bl.a. fra en flok ninjasværd-svingende kinesere - cirkus bragt ind i mangaalderen til glæde for de mange Naruto-læsende drenge. Det er effektivt, håndfast og en kærkommen foryngelse af cirkus til glæde for en del af stampublikummet. Det er dét, Berdino altid har formået - at bringe tidens ånd ind i manegen samtidig med at han overholder cirkus' traditioner og konventioner.

En af årets utallige vindere ved den internationale cirkusfestival i Monte Carlo, de to unge kinesiske akrobater Kong Haitao og Fang Lili, er med til at overholde konventionerne ved at stable stol på stol på stol oven på hinanden, indtil de sidder under telttaget. Det er en smule angstskabende og ganske fantastisk cirkusunderholdning. Underligt, at Arena kun bruger disse stjerneartister til ét eneste nummer.

For de mere machoprægede er der ikke tre, ikke fire, men fem motorcyklister i det brasilianske dødshjul, når truppen Diorios optræder, mens deres akrobat-landsmænd fra Brazil Brothers overraskende nok overlever deres optræden i dødshjulet. Begge dele skabte gode gys og pigeskrig i Fredericia i søndags - så det er femstjernet cirkusunderholdning.

Tankevækkende nok står Arenas egen stab for de svageste punkter i programmet. Årets pauseklovnerier ved Arenas faste klovn Bonbon er ikke vanvittigt fantasifulde, årets hestenummer er uinspireret, og juni måneds sprechstallmeister, Dario Campeotto, virker træt og uengageret, selv når han synger sentimentale sange om, hvor fantastisk cirkus er. Det gør naturligvis ikke sagen bedre, at lyden på Campeottos mikrofon til tider var direkte elendig under søndagens forestilling i Fredericia.

Samlet set overholder årets Cirkus Arena-forestilling cirkus' egne konventioner og tilbyder lige lidt ekstra. Der er bestemt plads til forbedringer, men det ændrer ikke på, at Arenas forestilling igen i år er bedre end Dannebrogs og Benneweis'.

om forestillingen

Cirkuspladsen, Fredericia, søndag: Cirkus Arena. Varighed: 2 timer 40 minutter, inklusive 25 minutters pause. Cirkus er i aften i Middelfart og fra i morgen i Odense. Fra 30. juni og ind i juli kan cirkus findes i bl.a. Haarby, Assens, Bogense, Faaborg, Kerteminde, Nyborg og Svendborg. Se datoer og tidspunkter på www.arena.dk.

Blandt dødshjul og ninjaer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce