Bland jer udenom


Bland jer udenom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturministeren og resten af det politiske establishment må indse, at de ikke skal blande sig i styringen af de statslige tv-stationer.

Både DR og TV 2 er i økonomisk krise efter henholdsvis en byggeskandale og en ekspansiv og ufinansieret vækststrategi. I begge tilfælde har politiske ønsker haft en betydelig indflydelse på tingenes begrædelige tilstand.

DR's byggeskandale har bl.a. sit udgangspunkt i det faktum, at politikere i Folketinget ønskede at flytte DR til Ørestaden for at drive den nye bydel frem til succes. Det blev som bekendt en fiasko for DR på det økonomiske plan. TV 2's underskud har tilsvarende bl.a. sit udgangspunkt i, at regeringen har forsøgt at skrue TV 2 op i tempo, så tv-stationen blev salgbar. Det er som bekendt endt med nedskæringer, fyringer og frasalg af tabsgivende virksomheder.

Moralen i begge skandaler er, at staten, politikerne og kulturministeren skal blande sig udenom. Tv-stationernes direktioner og bestyrelser er bedst stillede ved selv at tage beslutningerne - og selv at stå til ansvar for dem.

Det ville være betimeligt, hvis DR's og TV 2's politiske ejere bruger de nuværende økonomiske fiaskoer til at erkende, at de to statskanaler er modne til at blive udstyret med professionelle bestyrelser. Bestyrelser, der er udpeget, fordi de har indsigt i økonomi, virksomhedsdrift og medier anno 2008. Ikke bestyrelser, der er udpeget, fordi de er enige med en del af det politiske Danmark og derfor - bevidst eller ubevidst - arbejder polemisk eller politisk.

Det er naturligt, at kulturministeren udpeger bestyrelserne, for ministeren er repræsentant for ejerne - dig og mig og resten af den danske befolkning. Men Folketinget - vel at mærke hele tinget og ikke blot et lille flertal - bør udstyre ministeren med en langt mere præcis definition af, hvilken type af kompetence man ønsker i bestyrelserne.

Det bliver ikke nemt. For både regering og opposition har behov for at have en fod indenfor i både DR's og TV 2's bestyrelser. Alligevel må alle sider af det politiske spektrum erkende, at politikere ikke evner at drive medier. Det vidner underskuddene i DR og TV 2 om.

Bland jer udenom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce