Birthe Neumann og Søren Malling får Lauritzen-priser


Birthe Neumann og Søren Malling får Lauritzen-priser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuespillerne Birthe Neumann og Søren Malling hædres med 250.000 kroner hver for deres særlige præstationer.

En af landets største skuespillerpriser, Lauritzen-prisen, går i år til Søren Malling og Birthe Neumann, som ud over hæderen hver får 250.000 kroner, oplyser Lauritzen Fonden i en pressemeddelelse.

Birthe Neumann er den første skuespiller, der modtager prisen hele to gange, og hun får flotte ord med på vejen af priskomiteen.

- Birthe Neumann er "et væsen, en essens" af det, som vi alle kan spejle os i, genkende, men også nødigt vil vedgå os, eller sagt med prismodtagerens egne ord i et nyligt interview: "Jeg ønsker at bearbejde og besjæle en karakter, ikke mindst i samarbejdet med en instruktør og de andre skuespillere".

Sådan siger rektor på Den Danske Filmskole, Poul Nesgaard, som onsdag overrækker prisen til Birthe Neumann.

- Og det er dét, Birthe Neumann om nogen kan: "besjæle" og dermed forsvare og stå inde for selv de mest sammensatte, vanskelige og på mange måder uudsagte karakterer, tilføjer han.

Senest modtog Birthe Neumann prisen i 1985.

Søren Malling får overrakt prisen af sidste års mandlige prismodtager, Nikolaj Lie Kaas, som roser kollegaens evne til at ramme både det almindelige og det virkelige i mennesket, når han spiller en rolle.

- Som i tv-serien "Borgen". De øjeblikke i hverdagen, som skaber os, men som vi måske ikke altid er så bevidste omkring, er Søren Malling en mester i at gøre så intense og betydningsbærende, som de er det udenfor tv, biograf og teater, siger Nikolaj Lie Kaas.

- Vi får aldrig mere end én Søren Malling. Han kan simpelthen ikke kopieres. Så er det jo heldigt, at han rummer utroligt mange skuespillere i én og samme krop! Uden tvivl også en håndfuld vi slet ikke har mødt endnu, tilføjer han.

For første gang uddeles også Lauritzen Fondens Hæderspris på 100.000 kroner. Den særlige anerkendelse går til instruktøren Kaspar Rostrup.

Motivationen fra priskomiteen lyder blandt andet, at Kaspar Rostrup er en institution i dansk teater.

Foruden Lauritzen-prisen og Hædersprisen blev der uddelt fem andre priser for i alt 820.000 kroner.

Birthe Neumann og Søren Malling får Lauritzen-priser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce